BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tüm oda ve borsa seçimleri iptal edildi... İşte nedeni...

Tüm oda ve borsa seçimleri iptal edildi... Seçimler en erken Nisan 2018'de yapılacak... İptal nedenini son dakika Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci açıkladı... TOBB Başkanlığı seçimi ne zaman yapılacak?

Abone ol

Başta Melih Gökçek'in oğlu Ahmet Gökçek'in başkanlığa aday olduğu Ankara Ticaret Odası seçimleri olmak üzere Türkiye genelindeki tüm oda ve borsa seçimleri Kanun Hükmünde Kararname ile iptal edildi...

Seçimler en erken 18 Nisan 2018'de yapılabilecek...

Erteleme nedenini Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci açıkladı. Daha sağlıklı ve adil bir seçim sürecinin işletilmesi için tüm oda ve borsa seçimlerinin Nisan 2018`e ertelendiğini belirten Tüfenkçi, "Muhtelif odalarda firma kuruluşlarında normalin çok üzerinde artışlar olduğunu tespit ettik. Oda ve borsalarımızdan gelen şikayet ve talepler nedeniyle seçimleri 6 ay erteleme kararı aldık"dedi.

ERTELEMEYİ BAZI ODA VE BORSA YÖNETİMLERİ İSTEDİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yaptığı yazılı açıklamada, son Bakanlar Kurulu kararıyla da tüm oda ve borsaların Ekim-Kasım 2017 tarihinde tamamlanması gereken seçimlerinin Nisan 2018'e ertelendiğini belirterek şunları dile getirdi:

"İçinden geçtiğimiz süreç, oda ve borsalarımızdan gelen şikayet ve talepler nedeniyle seçimleri 6 ay erteleme kararı aldık. Gelen yoğun itiraz ve şikayetleri daha sağlıklı değerlendirmek ve bazı oda-borsalardan gelen talep doğrultusunda hükümetimiz 6 ay erteleme kararı almıştır."

TOBB BAŞKANLIĞI SEÇİMİ MAYIS 2018'DE YAPILACAK

"Daha sağlıklı ve adil bir seçim sürecinin işletilmesi için böyle bir değişiklik ve erteleme kararı alındı. Nisan 2018’de tamamlanacak oda ve borsa seçimleri sonrasında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) seçimleri Mayıs 2018'de normal zamanında tamamlanacak. Tüm oda ve borsalarımıza bu kararın hayırlı olmasını temenni ederim."