BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,03
ALTIN 2.324,05
GÜNCEL

Tuğrul Türkeş'den flaş açıklamalar! Eğer meclis çoğunluğu sağlanamazsa...

FOX TV'deki Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan AK Partili Tuğrul Türkeş, seçim gündemine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkeş, 'Eğer Cumhurbaşkanı meclis çoğunluğunu sağlayamazsa erken seçim olabilir.' dedi.

AK Partili Tuğrul Türkeş, FOX TV'de yayınlanan Çalar Saat programında seçim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanına verilen oyun partisine de verilmesi gerektiğine dikkat çeken Türkeş, "Birini cumhurbaşkanı seçeceğiz. Onun arkasına meclis çoğunluğunu koymazsak, onun kolunu kanadını kır daha iyi." dedi. 

Tuğrul Türkeş sözlerine şöyle devam etti;

"Bu ilk dönemde bu işin geleneği, töresi oturana kadar rahat bir yönetim dönemi olsun. Yoksa erken seçim dahil her şey önünüze gelebilir."

İsmail Küçükkaya'nın "Diyelim ki Recep Tayyip Erdoğan kazanırsa ama Ak Parti yeterli çoğunluğu mecliste sağlayamazsa ne olur?" sorusuna ise Türkeş, "Ben öyle bir ihtimal üzerinde durmuyorum ama AK Parti 300'ün altında olursa, yasaları çıkaramazsa ne yapacak?" şeklinde yanıt verdi. 

Tuğrul Türkeş'in dikkat çeken açıklamaları şöyle:

Cumhurbaşkanımız Devlet Bahçeli'nin erken seçim kararını bilmiyordu. Ama, AK Parti içinden başkaları biliyor olabilirdi.

Bahçeli beni AK Parti-MHP koalisyonuna fazla istekli bulurdu.

MERAL AKŞENER YORUMU: Meral Akşener daha iyi olabilirdi. Ben 4 abla ile büyüdüm. Onun için kadınlar saygı gösterilmesi gerektiğini o terbiyeyi alarak büyüdüm. Meral hanım erkek siyasetine dahil olmaya çalışıyor. Daha farklı bir siyaset yapması lazım ki yapamıyor. Yarın ile ilgili hiçbir şey yok.

"MUHARREM İNCE ÇOK İYİ BİR PERFORMANS GÖSTERİYOR": Muharrem İnce çok iyi bir performans gösteriyor. Ama, 'Ben Türkiye yöneteceğim' diyen Cumhurbaşkanı adayı, bizi seçin biz yönetmeyeceğiz, biz eskiye döneceğiz diyor. 

Sitene Ekle