BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,70
ALTIN 2.426,96
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Tuğrul Türkeş MHP'den istifa etti

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, partisinden ve TBMM Grubu üyeliğinden istifa etti.

Abone ol

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, partisinden ve TBMM Grubu üyeliğinden istifa etti. 1 Kasım seçimlerinde MHP'nin aday listesine alınmayan Türkeş, partisiyle yollarını ayırdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul eden Türkeş, MHP tarafından ihraç edilmişti.

Türkeş, parti ve TBMM Grubu üyeliğinden istifasına ilişkin yazıyı Ankara 21. Noterliği aracılığıyla MHP Genel Başkanlığına, TBMM Başkanlığına ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Türkeş'in istifasına ilişkin yazıda, "MHP'de gelişen şartlar ve Türk siyasetinde içinde bulunduğumuz durum itibariyle MHP üyeliği ve TBMM Grubu üyeliğinden istifa ettim" ifadelerine yer verildi.

AK PARTİ'DEN ADAY MI OLUYOR?

Dün AK Parti Genel Merkezi'ni ziyaret eden Tuğrul Türkeş'in AK Parti'den aday olup olmayacağı merak konusu oldu.. Türkeş'in AK Parti'ye geçeceği söylentisi son olarak da, dün AK Parti Genel Merkezi'ne yaptığı  kulisleri hareketlendirdi.

1 Kasım seçimleri öncesi AK Parrti milletvekili aday listelerinin YSK'ya teslim edilmesine saatler kala Türkeş'in istifa kararı kafaları karıştırdı. Türkeş, bir gazetecinin, "AK Parti'ye kapılar hala açık mı, AK Parti'den bir teklif var mı" ifadesi üzerine, "Bu konuları konuşmayalım" diye yanıt vermişti.

turkes.20150918113637.jpg

İHRAÇ KARARINA NOTER YOLUYLA İTİRAZ ETMİŞTİ

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, noter aracılığıyla MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığına gönderdiği ihtarnamede, partisinden ihracına ilişkin karara itiraz ederek, kararın yok sayılmasını ve ortadan kaldırılmasını istemişti.

Başbakan Yardımcısı Türkeş, ihraç kararıyla ilgili olarak "Milliyetçi Hareket Partisi benim partimdir ve saygıdeğer yöneticileri kendileri ne söyleyeceklerini söylerler, ondan sonra onlar cevaplarını alırlar" ifadelerini kullanmıştı.

Türkeş ayrıca dün AK Parti Genel Merkezi'ne yaptığı ziyaret sonrası MHP'den ihracına ilişkin, "Usulsüz yazışmayla hiç kimseyi hiçbir yerden atamazlar. MHP'nin Merkez Disiplin Kurulu bir kere yetkisizdir." açıklamasını yapmıştı.