BIST 10.139
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.398,78
HABER /  POLİTİKA

Tuğluk PKKya terör demedi

DTP'Lİ Tuğluk PKK'yı terör örgütü ilan etmeyeceklerini bir kez daha yineledi

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eş Başkanı Aysel Tuğluk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "DTP PKK'yı terör örgütü ilan etsin" isteğinin dayatmacı ve antidemokratik bir tavır olduğunu savundu.

Tuğluk, bu isteğin ardında DTP'nin siyaseten işlevsiz ve insiyatifsiz bırakma anlayışı olduğunu ileri sürdü.

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı tarafından Taksim Elite Otel'de düzenlenen "Küresel bir araştırma: Güvenliği sağlarken insan haklarını korumak" konulu konferansa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, DTP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ve AB Delgasyonu Türkiye Siyasi Birimi Danışmanı Diego Mellado katıldı.

Başkanlığını gazeteci yazar Etyen Mahçupyan'ın yaptığı konferans, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ve DTP Eş Başkanı Aysel Tuğluk arasında sert diyalogarın yaşanmasına sebep oldu.

DENGİN MİR MEHMET FIRAT CEVAP VERDİ

Daha sonra söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Tuğluk'u ve partisi DTP'yi sert bir dille eliştirdi.

Tuğluk'un açıklamalarının temel çelişkiler içerdiğini vurgulayan Fırat, " Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan bir dayatma içinde değil. Bir tespit yapılmasını istiyor.Törerist bir örgüt müdür değil midir? Hukuken silah kullanıp, kendi fikrini birilerine kabul ettirmek için onların yaşam hakkını ortadan kaldırmak terörizm midir yoksa bir Kürt meselesinin savunulması mıdır? Anlaşamadığımız konu bu. Özellikle demokratik bir platformda olan bir siyasi partinin legal bir ortam sağlamış bir siyasi partinin illegal bir örgütle olan ilişkilerinin arasına bir türlü set çekemeyişi aslında Kürt sorunun temel ögelerinden birisi haline gelmiştir. Kürt sorununu içinden çıkılamaz hale getiren aslında bu ilişkidir." diye konuştu.