BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

TSMF'ye başvuru rüzgarı

Ahmet Ertürk, 219 şirketin tek tek inceleneceğini ve paravanların ayıklanacağını söyledi...

Abone ol

Ahmet Ertürk, el konulan 219 şirketin yönetime atanan üyeler tarafından incelemeye alındığını belirterek, şirketlerin tek tek ayıklanacağını ve paravan şirketlerin tespit edilerek tasfiye edileceğini bildirdi. Ertürk, şirketlerin mal varlıklarının da tespit edilmeye çalışıldığını, bunlarla ilgili de haciz işlemi başlatılacağını söyledi.

'Satış stratejisini belirleyeceğiz'

Ahmet Ertürk, İmarbank'tan kaynaklanan 7.5 katrilyon liralık borcu, şirketler satılarak karşılanacağını bu çerçevede, en büyük kaynağın Telsim olduğunu vurguladı. Ertürk, el konulan şirketlerle ilgili çok sayıda "talipli" olduğunu belirterek, Telsim, çimento şirketleri ve medya şirketleri ile ilgili olarak, "Şirketlere ilgi gösteren firmalar, bizden randevu istedi. Medya grubu ile de ilginen firmalar var. Bu kişilere randevu verdik. Bu haftadan itibaren taliplilerle ön görüşme yapacağız. Ve ardından da şirketler için satış stratejisi belirleyeceğiz" dedi. Ertürk, taliplilerle yapılan görüşmenin, "piyasaları" hakkında bilgi sahibi olmak için yapıldığını ifade ederek, bu görüşmelerin dışında şirketlerle ilgili olarak geniş kapsamlı değer tespit çalışması yapılacağını bildirdi.

Ertürk, Uzan Grubu yöneticilerine, "Samimiyetini göstermek istiyorsanız. Bize yazılı olarak bir ödeme planı sunun. Biz onu değerlendirelim. Diğer gruplara da aynı sistem uygulandı. Siz de bir ödeme planı sunun, masaya oturalım" dediklerini söyledi.

6 grup ödeme planı yapmaya geldi

Ertürk, Uzan Grubu operasyonun yanısıra diğer batık banka sahiplerinin de, "ödeme planı" için randevu istediği söyledi. Ertürk, TMSF'nin bugüne kadar fon kapsamına alınan gruplardan 7'si ile ödeme planı yaptığını, operasyonun ardından da, 6 grup ile ödeme planı görüşmelerinin başladığını vurguladı.

Ertürk, Uzan Grubu ile ilgili bugüne kadar ihmali bulunan bürokratlarla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını hatırlattı. BDDK ve TMSF'yi, "siyam ikizleri" olarak nitelendiren Ertürk, kendilerinin siyam ikizlerini başarılı bir operasyon ile ayırmaya çalıştıklarını vurguladı.

Öte yandan, Telekominikasyon Üst Kurumu, yönetim ve denetimi TMSF'ye geçen Telsim'den kurumun alacaklarıyla ilgili olarak, TMSF nezdinde herhangi bir girişimde bulunmadığını açıkladı.