BIST 10.471
DOLAR 32,82
EURO 35,18
ALTIN 2.447,44
HABER /  POLİTİKA

TSKnın sözleri Çeliki ikna etmedi

TSK'nın o subaylar bir askeri takip ediyordu açıklaması AK Parti'yi memnun etmedi. Açıklama ise Çelik'ten geldi.

Abone ol

Genelkurmay'dan "Subaylar Arınç'ı değil bir askeri takip ediyordu" açıklaması geldi. Bu açıklamanın hemen ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, askerlerin üzerinden Arınç'ın evinin krokisi çıkmasına dikkat çekti. CHP'li Özyürek ise delillerin kamuoyu ile erken paylaşılmaması gerektiği görüşünde!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast girişimi iddiaları gündemin en sıcak gelişmesi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Merkez Yönetim Kurulu'nda yaptığı açıklamada iddianın inandırıcı olmadığını söyledi.

Baykal'a göre "Ortada delil olmadan bunları basına yansıtarak Türkiye'de ona buna suikast var imajından öncelikle hükümet kaçınmalı. Bunu kimseye yararı yok..."

CNN Türk'e konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise "Genelkurmay askerlerle ilgili değildi diyor ama subayların üzerinden Arınç'ın adresi çıktı" dedi.

İşte Çelik'in o sözleri;

Tabii orada bir subayın üzerinden çıkan, adresin daha doğrusu Sayın Bülent Arınç'ın evine ait olduğu ortaya çıkıyor. Sonra evlerde, eğer basında yer alan haberlere göre ki doğruysa Sayın Meclis Başkanı'nın Sayın Cumhurbaşkanı'nın evleri, krokileri çıkmışsa bu konuyu daha kuşkulu hale getiriyor. Böyle bir şeyin olması bir tarafa böyle bir iddianın ortada dolaşması bile kendi başına yeteri kadar can sıkıcıdır. Böyle bir şeyin elbette olmamasını temenni ediyoruz"  

CHP sözcüsü Mustafa Özyürek'e göre ise önce araştırma yapılmalı, deliller daha sonra kamuoyu ile paylaşılmalı tepkisini verdi.