BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,06
ALTIN 2.502,95
HABER /  GÜNCEL

TSK'nın 2 numarası açık konuştu

Bir dönem resepsiyonların yıldızları generallerdi. Şimdi flaşlar siyasiler için patlıyor. Değişimin çarpıcı örneği önceki akşam yaşandı.

Abone ol

Asker onca hassas tartışmaya girmemekte kararlı. TSK'nın 2 numarası Hulusi Akar, "Boşuna mı binlerce şehit verildi?" sorusuna "Silahlı Kuvvetler naralar, çığlıklar atılacak yer değil" diye cevap verdi.

Akar, ayrıca gazetecilere askerin görev alanını çizen İl İdaresi Kanunu'nun 5442 sayılı kanunu hatırlattı.

TBMM yeni yasama yılı açılış resepsiyonunda Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ile sohbet eden Vatan yazarı Murat Çelik, ayrıntıları köşesine taşıdı. İşte o ilginç diyaloglar:

HERKES GÖREVİNİN BAŞINDA

- Çok acı hatıraları var Aktütün ve Dağlıca’nın. Nasıl gördünüz bölgeyi?

- Her şey yolunda. Sıkıntı yok.

- Askerin morali nasıl?

- Çocuklarımızın hepsi çok iyi. Moralleri de çok yüksek. Hepsi görevlerinin başında ve bilincinde.

5442(*) vurgusu

asker.20131003095243.jpg
Hulusi Akar, Van ve Hakkari'de nöbet tutan askerlerle birlikte

Org. Akar’a kritik bir konuyu da sordum:

- PKK’lıların çekilme sürecinin bölgede görev yapan askerler üzerinde olumsuz bir etkisi var mı? Bu yönde iddialar da duyuyoruz zaman zaman.

- Hiç öyle bir şey yok. Öyle bir rahatsızlık ya da olumsuz etki yok. Dediğim gibi herkes görevinin başında ve çocukların hepsi gayet yüksek moralle görev yapıyor.

Ve aynı konuda bir başka soru.

ÇIĞLIK ATILACAK YER DEĞİL

Açık açık...

- Örgütün çekilme sürecini destekleyenlerin yanı sıra terör örgütü ile görüşmelere karşı çıkan bir kesim de var. Hatta, “Bunca yıldır boşuna mı mücadele edildi, boşuna mı binlerce şehit verildi, boşuna mı bu kadar genç gazi oldu?” diyenler de var. Sizin bu bahsettiğim görüş hakkındaki düşünceniz nedir?

- Bakın, ben sadece şu kadarını söylerim. İşte 5442 orada duruyor. Herkes açıp okusun 5442 sayılı yasayı. Bazı meslektaşlarınız bile okumuyor. Gazeteciler de okusun lütfen. Askerin görevi yasalarla belli. Biz, bize çizilen yasal çerçeve içinde görevimizi yaparız ve layıkıyla yapıyoruz. Silahlı Kuvvetler naralar, çığlıklar atılacak yer değil."

Murat Çelik tüm

akar.20131003093407.jpg

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, 30 Eylül'de Van ve Hakkari'deki birliklerde denetlemelerde bulunmuş ve askerlerle birlikte kahvaltı yapmıştı.