BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

TSK'dan madalya açıklaması!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bazı basın yayın organlarında Mehmet Erten’e TSK Şeref Madalyası verilmesiyle ilgili çıkan yayınlara cevap verdi.

Abone ol

TSK’den yapılan açıklamada, “TSK Savaş Takdirnamesi Madalya ve Nişan Yönetmeliği gereğince bir yıl Kuvvet Komutanlığı veya Jandarma Genel Komutanlığı görevi yapanlara TSK Şeref Madalyası, orgeneral ve oramiral rütbesine terfi edenlere ise TSK Üstün Hizmet Madalyası verilmektedir.

28 Kasım 2012 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda yapılan törenle Kuvvet Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı görevlerinde birer yılını dolduran Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu’na, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel’e, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten’e ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu’ya TSK Şeref Madalyası; YAŞ kararı ile orgeneralliğe terfi eden 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi’ye TSK Üstün Hizmet Madalyası verilmiştir” denildi.

Açıklamada TSK Şeref Madalyası uygulamasının 1972 yılında başladığı ve bu zamana kadar 83 orgeneral-oramirale verildiği ifade edilirken, TSK Üstün Hizmet Madalyası uygulamasının ise 1973 yılında başladığı ve bugüne kadar 200 askeri personele verildiği kaydedildi.