BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.397,32
HABER /  GÜNCEL

TSK'da şaşkına çeviren emeklilik

Hava Kuvvetleri komutanı Mehmet Erten görev süresi dolmamasına rağmen emekliliğini istedi. Bu sürpriz kararın sebebi bilinmiyor.

Abone ol

İNTERNET HABERAğustos ayında yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'dan alınarak Yüksek Askeri Şura üyeliğine atanan Orgeneral Mehmet Erten, emekliye ayrıldı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki açıklamada, "Hava Kuvvetleri eski Komutanı Emekli Orgeneral Mehmet Erten, 30 Ağustos 2013 tarihi itibarıyla kendi isteğiyle emekliye ayrılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Erten orgenerallikte henüz bir yılı daha olmasına rağmen, kalan bir yılını şura üyeliğiyle geçirmek yerine emekliye ayrılmayı tercih etti. Bu sürpriz karar da şaşkınlık yarattı.

BAŞBUĞ'U ZİYARET ETMİŞTİ

Erten, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nı Korgeneral Akın Öztürk'e devrettikten sonra eski komutanı İlker Başbuğ'u Silivri'de ziyaret etmesiyle gündeme gelmişti.

Erten'in TBMM Başkanı ve Başbakan'a veda ziyaretlerinden sonra iddia edildiği gibi istifa dilekçesi vermediği komutanın bu kararının Karargah'ta da "sürpriz" olarak değerlendirildiği iddia edildi. Org. Erten'e Genelkurmay Karargahı'nda bir yer tahsis edilebileceği savunulmuştu.

13 'ORGENERAL' KALDI

Balyoz ve Ergenekon davaları nedeniyle erken terfi eden Mehmet Erten, Hava Kuvvetleri Komutanlığı görev süresini bu yıl tamamlıyordu. Erten, YAŞ üyeliğine atanmıştı.

Erten'in emekliye ayrılmasıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nde orgeneral sayısı 13'e düşmüş oldu.