BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,81
ALTIN 2.419,73
HABER /  DÜNYA

Trump'tan İsrail'e şok müslüman tepkisi

ABD’nin başkan adaylarından Donald Trump, müslümanlarla ilgili açıklamalarına tepki gösteren İsrail Başbakanı Netanyahu'ya cevap verdi.

Abone ol

Müslümanlara karşı sarf ettiği sözler nedeniyle adayı olduğu Cumhuriyetçi Parti’den bile büyük tepki alan Trump, daha önce Cumhuriyetçi Parti'ye yakınlığı bilinen Benyamin Netanyahu ile 28 Aralık’ta görüşeceğini açıklamıştı.

Ancak Netanyahu’nun ofisi Twitter’dan dün açıklama yaparak “Başbakan Benyamin Netanyahu, Donald Trump’ın Müslümanlarla ilgili sözlerini reddediyor. İsrail devleti tüm dinlere saygı duyar ve tüm vatandaşlarının haklarını korur” ifadesini kullandı.

​Buna karşın açıklamada, Netanyahu’nun Trump’la yapacağı görüşmenin 2 hafta önce karara bağlandığı ve İsrail Başbakanı’nın İsrail’i ziyaret ederek kendisiyle görüşmek isteyen tüm adayları kabul edeceği ifade edildi.

"ONUN REKLAMINI YAPTIM"

Donald Trump ise bugün Twitter’dan İsrail’e ziyaretini ertelediğini belirterek “İsrail’e ziyaretimi ertelemeye karar verdim. Netanyahu ile ABD Başkanı olduktan sonra görüşeceğim” açıklaması yaptı.

​Trump, Fox News kanalına yaptığı açıklamada da, Netanyahu’yu zora sokacak bir ziyaret yapmak istemediğini belirterek “Aslında onun reklamını yaptım. O iyi biri ve ben onu baskı altına sokmak istemiyorum. Ayrıca şu anda başkanlık kampanyamın ortasındayım ve her şey çok iyi gidiyor” diye konuştu.