BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Trump'tan bomba 'Ruslar seçime müdahale etti' açıklaması...

Şimdiye kadar Rusya'nın ABD Başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarına karşı çıkan Trump, bugün tavır değiştirdi. Tramp, bu sefer ABD istihbarat kurumlarının yanında saf tuttu ve "Şu anki liderlik yapısıyla istihbarat kurumlarıma inanıyorum" dedi.

Abone ol

APEC zirvesi için Vietnam'da bulunan ABD Başkanı Trump'ın gündeminde yine ABD'deki 2016 seçimlerine Rusya'nın müdahale ettiği iddiaları vardı. Trump bu sefer ABD istihbarat kurumlarının yanında saf tuttu.

 ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldiği günden beri Rusya'nın ABD seçimlerine müdehale ettiği iddiaları gündemin en önemli konusunu oluşturuyor. Trump bu kez daha bir gün önce yaptığı açıklamalardan farklı bir duruş sergileyerek ABD istihbarat kurumlarına güvendiğini söyledi.

İYİ İNSANLAR TARAFINDAN YÖNETİLİYOR

Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesi için gittiği Hanoi'de Vietnam Başkanı Tran Dai Quang ile bir basın toplantısında konuşan Trump, "İnanıp inanmamam konusunda, ben istihbarat kurumlarımın yanındayım, özellikle şu anki mevcut yapısıyla... Şu anki liderlik yapısıyla istihbarat kurumlarıma inanıyorum, ki iyi insanlar tarafından yönetiliyorlar" dedi.

DAHA ÖNCE 'PUTİN BÖYLE BİRŞEY YAPMAZ' DEMİŞTİ

Putin'den bomba ABD açıklaması! Misilleme mi yapıyorlar?

 Görüşme öncesinde ABD Başkanlık uçağı Air Force One'da basın mensuplarının, ABD'deki 2016 seçimlerinde Rusya'nın müdahale ettiği iddiaları ile ilgili sorularına yanıt veren Trump, Rus mevkidaşının böyle bir işe kalkışmadığına inandığını söylemişti.

ABD Başkanı, Putin için "Ne zaman beni görse, 'Ben yapmadım' diyor ve bunu söylediğinde samimi olduğuna inanıyorum" ifadesini kullanmıştı. Ancak Trump'ın bu açıklamaları ABD'de eleştirilere neden oldu. Zira Amerikan istihbarat servisleri Rusya'nın seçimlere müdahale ettiği yönünde bir kanaate sahip.

KİNDAR VE APTALLAR...

Trump bugün Hanoi'den attığı tweet'te Rusya ile ilişkileri geliştirme çabalarını sorgulayanlara, "Kindar ve aptallar, Rusya ile iyi ilişkilere sahip olmanın iyi bir şey olduğunu ne zaman anlayacaklar" diye tepki gösterdi.

Putin ve Trump el sıkıştı! İki liderden kritik Suriye mesajı