BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

TRT'den Çölaşan'a cevap

TRT Haber Dairesi Başkanlığı Genelkurmay'ın açıklamasını yayın keserek anında verdiklerini söyledi.

Abone ol

TRT Haber Dairesi Başkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı tarafından dün TBMM gündeminde bulunan YÖK Yasa Tasarısı'yla ilgili yapılan açıklamanın, yayın kesilerek anında verildiğini, daha sonraki tüm ana haber bültenlerinde de yayınlandığını bildirdi.

''Genelkurmay Başkanlığı açıklamasının, TRT-2'nin saat 22.00'deki ana haber bülteninde yayınlanmadığı'' eleştirisiyle ilgili olarak TRT Haber Dairesi Başkanlığı'nca yapılan açıklamada, şöyle denildi:

''Genelkurmay Başkanlığı'nın söz konusu açıklaması, TRT Haber Merkezi'ne ulaşır ulaşmaz saat 17.40'da TRT-2'deki yayın kesilerek tam metin olarak Spiker Nermin Tuğuşlu tarafından kamuoyuna duyurulmuştur.

Açıklama, TRT-1 ve TRT-2'nin saat 18.00'deki bültenleriyle, TRT-1'de 19.30 ve TRT-2'de 19.00'daki ana haber bültenlerinde ilk sıralarda yer almıştır.

Genelkurmay Başkanlığı'nın söz konusu açıklaması, TRT-2'de 21.00'deki ara bülten ile 23.00'teki kapanış bülteninde de geniş biçimde kamuoyuna duyurulmuştur.

Saat 22.00'deki 10 dakikalık ara bültende ise YÖK Yasa Tasarısı'na ilişkin siyasilerin açıklamaları, yasa tasarısına tepkiler ve Ana Muhalefet Partisi Lideri Sayın Deniz Baykal'ın konuya ilişkin açıklamalarını içeren haberler, geniş biçimde kamuoyuna
yansıtılmıştır.''

İDDİAYI HÜRRİYET YAZARI EMİN ÇÖLAŞAN GÜNDEME GETİRMİŞTİ...

ÇÖLAŞAN'IN YAZISINDAN:


Önceki gün Genelkurmay Başkanlığı bir açıklama yapıyor ve YÖK tasarısına haklı olarak karşı çıkıyor. Günün en önemli haberi. Televizyonlar akşam saatlerinde yayını durdurup hükümeti eleştiren bu sert bildiriyi okuyor. Dün çoğu gazetede manşet.

‘Haber ve bilgi kanalı’ TRT-2’nin saat 22 ana haber bülteninde bu haber yok! Bir tek sözcük bile yok! Bültende bu tasarıyla ilgili bütün gelişmeleri veriyorlar, spor salonunda Eurovision inşaatında çalışan işçilere belki 10 dakika şarkı okutuyorlar ama Genelkurmay bildirisini görmezden geliyorlar.

Yeni Genel Müdür Şenol Demiröz TRT’yi değiştirdiği gibi, habercilik anlayışını da iktidar doğrultusunda değiştiriyor. İktidarın hoşuna gitmeyen bildiri 22 haberlerinde okunmuyor. Aferin!