BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,22
ALTIN 2.444,07
HABER /  GÜNCEL

TRT yeni 10 yapımla sezona giriyor

Bu sabah yeni yayın dönemine merhaba diyen TRT bomba gibi geliyor. TRT yeni yayın döneminde birbirinden farklı tam 10 yeni programla ekranları renklendirecek.

Abone ol

TRT uzun yılların ataletini üzerinden nihayet atıyor. Hürriyet Gazetesi'nden Cengiz Semercioğlu'nun "TRT 10 yeni yapımla sezonu açıyor" yazısından öğrendiğimize göre TRT birbirinden ilginç tam on yeni programla izleyicinin karşısına çıkıyor:

TRT 10 yeni yapımla sezonu açıyor

Yeni yayın dönemine merhaba diyen TRT’de bugün birbirinden farklı tam 10 yeni yapım ilk kez ekrana gelecek.

TRT 2’de hafta içi her gün saat 11.05’te ekrana gelecek olan ‘Yemek Yemek’ adlı program, yemek kültürünün kapsadığı bütün zengin anlamları ele alıyor. Program her gün ayrı bir alt başlıkla yayınlanacak. Klasik Türk müziğinin yapısını oluşturan kültürel, sosyal ve ekonomik konuların anlatıldığı sohbet ve müzik programı ‘Müziğimiz Kültürümüz’ ise bu gece 23.30’da TRT 2’de başlıyor. Programda, konuya göre seçilen eserler canlı olarak seslendirilecek. TRT 1’nin yeni yabancı dizisi ‘Hayat Bu’ ise hafta içi her gün, saat 15.20’de ekrana gelecek. Dizide, 32 yaşında New Jersey’li bir barmeid olan Lidya’nın maceralarını izleyeceğiz.

Çocuklar özel eğlence programları

Yeni yayın döneminde çocukları unutmayan TRT 1’de bugün, çocukların telefon bağlantılarıyla çizgi kahramanlarla konuşup onları yönlendirebilecekler ‘Mini Martı’ adlı gerçek anlamda etkileşimli bir çocuk programı başlıyor. Program, hafta içi her gün saat 17.15’te ekrana gelecek. TRT 1’de hafta içi her gün saat 16.20’de yayınlanacak olan ‘Kasaba’ adlı 8-12 yaş grubu çocuklara yönelik interaktif yarışma programında ise çocukları bilgilendirmeye ve eğlendirmeye yönelik yarışma ve kısa filmler yer alıyor. TRT 2’de bu gece 20.30’da ekran gelecek olan ‘Ne Yapıyorlar?’ adlı belgesel programında ise bir döneme damgasını vurmuş, kitleleri peşinde sürüklemiş sanatçıların hayatları konu alınacak.

Yetişkinlere bilimkurgu dizisi

TRT 2’de hafta içi her gün saat 11.30’da ekrana gelecek olan ‘Kent ve Kültür’ programında ise İstanbul’un semtleri, kent tarihinin tanığı mekánlar, müzeler ve sanatın kentlilerle buluştuğu kültür merkezleri tanıtılacak. TRT 2’de bu gece dört bölümden oluşan ‘Çağların Işıltısı’ adlı yeni bir belgesel daha başlıyor. Saat 20.00’de ekrana gelecek olan belgeselde, ülkemiz açısından stratejik öneme sahip olan yeraltı zenginliklerimiz tanıtılacak. Hafta içi her gün saat 09.00’da TRT 1’de ekrana gelecek olan ‘Gün Başlıyor’ programında ise bireylerin toplumsal yaşamda gerçek güçlerini keşfedip, sağlıklı iletişim kurarak aile ve toplum yapısına katkıda bulunmalarını amaçlayan bölümler yer alıyor .

TRT 2’de bu gece saat 21.10’da ilk bölümü ekrana gelecek olan ‘Mutan X’ adlı bilimkurgu dizisinde ise genetik mühendislerince genleriyle oynanmış olağanüstü güçlere sahip bir grup insan olan Mutantların maceraları konu alınıyor.

Yazı: Cengiz Semercioğlu
Kaynak: www.hurriyetim.com.tr