BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,04
ALTIN 2.474,39
HABER /  GÜNCEL

TRT İstanbula taşınacak mı?

CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, TRT'nin yeniden yapılanmasına yönelik çalışmaları sordu.

Abone ol

CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun (TRT) yeniden yapılanmasına yönelik çalışmaları sordu.

Koçal, Devlet Bakanı Mehmet Aydın’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, TRT Genel Müdürlüğünün İstanbul’a taşınıp taşınmayacağını öğrenmek istedi.

"Yayıncılık alanında eğitim ve deneyimi olan personelin yarıdan fazlasını havuza atarak hangi kurumlarda, ne şekilde değerlendirmeyi düşünüyorsunuz?" diye soran Koçal, TRT’nin yeniden yapılanmasına yönelik çalışmada ilgili kurum ve kuruşlardan görüş alınıp alınmadığının açıklanmasını talep etti.

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu da Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a, özelleştirme uygulamalarını sordu. Özelleştirme uygulamaları sonucu mağdur olanların, bu mağduriyetlerinin giderilmesi için ne yapıldığını soran MHP’li Tanrıkulu, "Bugüne kadar yapmış olduğunuz özelleştirme uygulamalarınızda çalışanlarımız mı yoksa özelleştirilen tesisin geliri mi ön planda olmuştur? Hangi özelleştirme uygulamanızda çalışanlarımızın maddi ve sosyal hakları gözetilmiştir?"sorularını yöneltti.