BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.309,80
HABER /  MEDYA

TRT Çocuk'un animasyonu Japan Prize'da finale kaldı

Rafadan Tayfa'nın yapımcıları 2018'de TRT Çocuk'ta yayına girecek "Yade Yade" isimli animasyonla Japan Prize yarışmasında finale kaldı. Konuşmayı çok seven Yade, kelimenin tam anlamıyla matematik dahisi!

Abone ol

TRT Çocuk'un 'Yade Yade' isimli animasyon projesi henüz yayına girmeden ilk başarısını uluslararası bir yarışma olan Japan Prize'de kazandı. Yade Yade, rakiplerini geride bırakarak finale kalmaya hak kazandı.

Rafadan Tayfa'nın yapımcı firması İSF, uluslararası bir başarıya daha imza attı. TRT Çocuk için yapılan Yade Yade adlı çizgi film,  Japan Prize yarışmasında finale kaldı. Yade, bu başarısıyla Türkiye'nin de gururu oldu.

YADE KİMDİR?

Yade güzel ve tatlı bir kız çocuğu.Konuşmayı çok seviyor. Mimikleri ve el/kol koordinasyonları ile kendisini çok güzel ifade ediyor. Matematikten çok hoşlanıyor ve bunu hayatının her noktasında kullanıyor.

Yadenin çok zengin bir hayal dünyası vardır hayalinde kurduğu böcek diyarı ona hep güzel vakit geçiriyor ve bu dünyada var olan karakterlerin sorunlarını matematikle çözüyor.

Tüm bunları eğlenceli hikayeleri ve şarkıları ile dile getiriyor.