BIST 10.398
DOLAR 32,29
EURO 35,06
ALTIN 2.406,34
HABER /  GÜNCEL

Tribünlere canlı tavşan fırlattılar!

Aslında bir futbol maçı... Ancak ev sahibi ekibin taraftarları ölçüyü kaçıracak bir gösteri yaptı. Canlı tavşanı tribünlere fırlattı ve öldürdü!

Abone ol

Geçtiğimiz Aralık ayında Manisa'nın Akhisar ilçesinde oynanan Akhisar Belediye-Tavşanlı Linyitspor Bank Asya 1'nci Lig maçında ev sahibi ekibin taraftarlarının yaptığı bir gösteri, hem hayvanseverlerin büyük tepkisini çekti, hem de mahkemelik oldu.

Tavşanlı Linyit'in deplasmanda 1-0 kazandığı 19 Aralık'taki karşılaşmada Akhisar tribünlerinden sahaya atılan tavşanın ölmesi hayvanseverleri ayağa kaldırdı.

Manisa Valiliği'ne başvuran hayvansever dernekleri yöneticileri, tavşanı işkence yaparak öldüren Akhisarlı taraftarların bir an önce yakalanmasını ve cezalandırılmasını istedi.

Görüntülerin ortaya çıkmasıyla ''Hangisi hayvan?'' dedirten olayda tavşanı kulaklarından ters çevirerek sahaya fırlatan ve zavallı hayvanın beyinüstü yere çakılarak ölmesine neden olan kişilerin yakalanması için valiliğe yazılan o dilekçede her iki kulübe ceza verilmesi de istendi.

İşte o dilekçe;

Manisa Valiliğine,

Manisa'da yapılan Akhisar Belediye Spor- TKI· Tavşanlı Linyit Spor maçında, bir grup yaşam hakkina saygısız ilkel kisilerin, tribünlerde "bir tavşanı kulaklarından tutup sallayıp sonra da sahaya fırlatarak öldürmelerine" ilişkin resimler ekte sunulmuştur. Ayrıca olay TRT kameraları ve Polis kayıtlarinda da mevcuttur.

Ekteki yazı ve resimlerin ihbar kabul edilerek:

Bu insanlık dısı olayı bir· eğlence vesilesi olarak kullanan kisilerin TRT Kameraları ve Polis kayıtlarına bakılarak tespit edilmesi, haklarında soruşturma açılması ve cezalandırilmasını talep ediyoruz.

Ayrica bu kişilere maclara girmeme cezasının da verilmesi için Futbol Federasyonu Baskanlıgına sorusturmaların dosyalarının yollanarak,· bu CİNAYET icin suskun kalan Akhisar Belediye Spor ve TKI Tavşanlı Spor hakkında da Federasyonca da sorusturma açılması ve bu çirkin insanlık dısı olaya sessiz kalarak SPORUN RUHUNA da layık olmadıklarını gösteren bu iki takıma da yonetmelik gereği ceza verilmesini talep ediyoruz.

Bu gun çaresiz bir hayvana bu vahşeti uygulayan kişilerin, yarın aynı şekilde bir cocuk veya yaslı insana da zarar vermelerinin göz onünde bulundurularak, kimlikleri belirlendikten sonra· Piskiyatri Kliniiinde "Kisilik bozukluğu testinden" geçirilip, tedavi edilmelerinin sağlanmasını talep ediyoruz.

Nesrin Çıtırık

HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Baskan Yardımcısı