BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tren yolundaki yangın seferleri durdurdu

Fatih'te tren yolu kenarındaki otluk ve ağaçlık alanda yangın çıktı

Abone ol

Yangına Fatih, Eminönü ve Beyoğlu itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın sebebiyle Sirkeci-Halkalı tren seferleri durduruldu. Yangın kısmen kontrol altına alındı.

Ahırkapı Feneri arkasından geçen tren yolunda saat 15.00 sıralarında henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Otluk alanda başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Surların dibinde bulunan ağaçlık da yanmaya başladı. Yangına ilk olarak Eminönü itfaiyesine bağlı ekipler müdahale etti. Bu ekiplerin yetersiz kalması üzerine olay yerine Fatih ve Beyoğlu'ndan takviye ekipler sevk edildi.

Olay sebebiyle, yüksek gerilim hatlarının elektriği kesildi. Halkalı-Sirkeci hattındaki tren seferleri de durduruldu. Sirkeci Tren Garı'nda da yoğunluk yaşandı.Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik çalışmasıyla kısmen kontrol altına alındı. Ekiplerin, olay yerindeki soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

Öte yandan olay yerinden yükselen dumanlar İstanbul'un Anadolu yakasından da görüldü. Bazı vatandaşlar, Topkapı Sarayı'nın yandığını zannetti. Yetkililer ise yangının Topkapı Sarayı'na herhangi bir tehdit oluşturmadığını belirtti