BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,88
HABER /  DÜNYA

Trabzonspor’un oksijeni alt yapıdır

Trabzonspor Futbol Koordinatörü Özkan Sümer, alt yapının Trabzonspor’un oksijeni olduğunu söyledi. <br/>Trabzonspor alt yapısı altın çağları...

Abone ol

Trabzonspor Futbol Koordinatörü Özkan Sümer, alt yapının Trabzonspor’un oksijeni olduğunu söyledi.
Trabzonspor alt yapısı altın çağlarından birini yaşıyor. Özkan Sümer’in öncülüğünde şampiyonluklar elde eden Karadeniz ekibinin alt yapısı, çeşitli kategorilerde şampiyonluklar elde ederken, gelecek adına da umut veriyor.
Trabzonspor’un elde ettiği sportif başarıların Trabzon’da var olan potansiyelin bir göstergesi olduğunu belirten Özkan Sümer, “Trabzonspor’da faaliyet sadece sportif başarıya odaklanmış ve o doğrultuda bir takvimi düşünüyor. Hayır. Bu sportif başarı Trabzonspor’un olduğu kadar Trabzon’un da potansiyelini göstermesi ve tanıtması bakımından çok önemli ve çok değerlidir. Bizim faaliyet hedefimiz ulusal manada şampiyonluklar kazanmak değil, evrensel manada oyuncu yetiştirmektir. Çünkü rekabet artık ulusal olmaktan çıktı. Trabzonspor’un şuanda 12 yabancı oyuncusunun olması bu doğrultuda net bir fikir veriyor. Yabancı oyuncu elbet gelecek ama bizler onlardan daha yetkin, daha özel oyuncular üretmek zorundayız ki o özlediğimiz sportif başarıya ulaşabilelim. Aksi taktirde hiçbir şekilde ve şartta tatmin olmamız mümkün değil" dedi.
Alt yapının Trabzonspor’un oksijeni olduğuna dikkat çeken Sümer, “Altyapı Trabzonspor’un oksijenidir. Onsuz olmadığının göstergeleri ortada. Çok net ve anlaşılır. Biz altyapı olarak evrensel değerlere ulaşabilmek için bilinmeyenleri bilen, görülmeyenleri gören, yapılmayanları yapan bir anlayış içindeyiz. Bu başarılar bu anlayıştan kaynaklanan doğru bilgi ve güçlü bir işbirliğinin ürünüdür. Devamlılık içerisinde altyapının ne kadar üretken olduğuna yığınla örnek var. Ama ne yazık ki dönemsel olarak bu güzel imkan, ortam ve kaynak büyük hasarlara uğramıştır. Şimdi ihtiyaç bu güzel kaynağı etkin, yetkin ve bir devamlılık içeresinde kullanmak akılcılığını göstermektir. Trabzonspor’un başarısızlığı gücünün yetmezliğinden değil, gücünü kullanma kabiliyetsizliğin dendir. O bakımdan özümüze dönelim, kendi değerlerimizi bilelim ve hep beraber yola çıkalım” şeklinde konuştu.
(İHA)