BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

TRABZONSPOR’DA DEVRİME İHTİYAÇ VAR

Trabzonspor’da yapılacak olağanüstü genel kurulda aday olacağını açıklayan Medical Park Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, ta...

Abone ol

Trabzonspor’da yapılacak olağanüstü genel kurulda aday olacağını açıklayan Medical Park Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, takımda devrime ihtiyaç olduğunu söyledi.
Trabzonspor’da 25-26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul’a doğru başkan adaylığını duyuran Usta, Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesi Başkanı(TSYD) Cevat Kol ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.
Muharrem Usta, burada yaptığı konuşmada, Trabzonspor’un olması gereken yere varamadığını, dünyadaki saygın spor kulüplerin organizasyonel yapısına, sürekli başarı elde edebilir bir konuma gelemediğini, ekonomik büyüklüğünü elde edemediğini belirtti. Trabzonspor’un borcunun 230 milyon, gelirinin ise 75 milyon olduğunu dile getiren Usta, "Böyle bir kulüp, şirket. Her şeyi hacizli, ipotek altında hisselerini satmış, yaprak kımıldamıyor. Feci durumda bir kulüp. Bu kader midir hep böyle mi gidecek ? Onun için ben arkadaşlarıma diyorum ki biz buraya devrim yapmaya geldik" diye konuştu.
Trabzonspor’un büyük, kalıcı başarılara imza atması gerektiğini belirten Usta, "Ben şuna talibim; Futbolcu mu gelecek, futbolcu mu gidecek, işte kulüp şikede aslanlar gibi mücadele mi edecek, sonuna kadar vereceğiz ama başka bir şey söylüyorum. Trabzonspor’da devrime ihtiyaç var. Devrim de büyük kulüp yapma yolculuğudur. Biz 4 büyüklerden birisiyiz. 4 büyüklerden birisi olmayacaksın. Aslan gibi büyük kalıcı başarılara imza atan bir dünya kulübü olmak zorundayız. Trabzonspor, dünya kulübü olur mu?. Olur ama bu ekonomik ölçekle hiçbir şey olamazsın. 75 milyonluk bütçeyse bu işler olmaz. O nedenle Trabzonspor, ne kadar büyükse taraftarı o kadar güçlüdür, lobileri o kadar güçlüdür. Lobileri sınırı aşar, UEFA çevresinde öyle lobilerin olur ki orada kıyamet kopar. Yurt dışı ayağında Trabzonspor’un lobi gücünün ne kadar olduğunu hepimiz biliyoruz. Yok öyle bir şey yok. Benim şahsi lobi gücüm muhtemelen daha çoktur. Trabzonspor, böyle bir kulüp değildir. O nedenle ben buna soyundum. Beni kimse itemez. Ben itilip kalkılmaya gelecek bir adam değilim. Öyle bir başkan adayı değilim" şeklinde konuştu.

"DİP YAPTIK ZATEN"
Trabzonspor’da 2-3 yılda büyük bir başarı elde eder düşüncesiyle yola çıkmadığını ifade eden Usta şöyle konuştu:
"Trabzonspor, tarih yazacak büyük bir başarıya, kalıcı bir kulüp olmaya mahkumdur bugünlerde. Dip yaptık zaten. Bu ekonomik durumdan çıkılamaz. Yok gelirim var da 75 milyon gelirle bu yükün altından kimse kalkamaz. Trabzonspor, eğer bu kongrede iki sorudan birinin cevabını bulacak. Ya büyük kulüp olacak ya Diyarbakırspor’un düştüğü duruma düşer. Bu kadar net söylüyorum. Bunu seçecek. Bunu de seçecek olan delegedir. İki karpuz aynı anda taşınmaz mı ? İlla biz 1 tane mi taşıyacağız. Yok mudur aslan gibi iki tane taşıyan. Trabzonspor’a biz Borussia Dortmund, Bayern Münih, Ajax’ın at yapısından dünya ölçeğinde ekip getirilirse üst yapıda da 5 sene de başka bir yolculuğa çıksak. Türkiye’ye örnek bir alt yapı organizasyonuyla bu kulübün gelirinin önemli kısmı buradan gelse. Dortmund beceriyor da Trabzonspor beceremez mi?"
Trabzonspor eski teknik direktör Şenol Güneş ile de bir araya gelerek yemek yediklerini belirten Usta, "Trabzonspor, bir marka. Bu marka kendi kendine oluşmamış, emek verenler var. Bunlardan birisi de Şenol Güneş. Şampiyonluk yaşadı, yaşamadı. Son dönemlerdekini bir şampiyonluk kabul edebiliriz ama emeği çok. En son Güney Kore’den gelişi anlı şanlı oldu ama gidişi küçük bir valizle gitti. Ben onu tecrübesi gereği dinlemek istedim. Ne diyor, ne düşünüyor, hissediyor. Trabzonspor için neyin olması daha doğrudur. Bundan sonraki serüvene gidişata nasıl bakıyor. Onun için bir yemek yedik. Benim gördüğüm, onu ona sormak lazım ama idarecilikle ilgili bir şey düşünmüyor. Teknik adam olarak hayatını sürdürmeye niyetli. Kendine göre yaptığı hesaplar var. Ama benim açımdan Trabzonspor’un kritik döneminde böyle bir süreçte konuşulması doğru değil. Kulübü hepimize zarar verir, yanlış anlaşılır. Ben onla Trabzonspor’a yönetici, teknik adam olarak gelir mi gibisinden en ufak bir konuşmam olmadı" ifadesini kullandı.
(İHA)