BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  DÜNYA

TRABZONSPOR SİYASET YAPMA YERİ DEĞİL

Trabzonspor başkan adayı Muharrem Usta, kulüp üzerinden siyaset yapılmasına asla izin vermeyeceklerini söyledi. Usta, herkesin siyasi bir gö...

Abone ol

Trabzonspor başkan adayı Muharrem Usta, kulüp üzerinden siyaset yapılmasına asla izin vermeyeceklerini söyledi. Usta, herkesin siyasi bir görüşe olabileceğini ancak Trabzonspor’un siyaset yapma yeri olmadığını belirterek, dünya kulübü olacaksak modern bir yönetim anlayışına sahip olmaları gerektiğini ifade etti.
Trabzonspor’un 25-26 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Olağanüstü Kongresi’nde başkan adayı olan işadamı Muharrem Usta, KTÜ Sosyal Tesislerinde Saha Komiserleri Derneği, Hakemler, ASKF, Amatör Futbol Derneği, Profesyonel Futbolcular Dernek üyeleri ile yemekte bir araya geldi.
Yemekte bir konuşma yapan Usta, Trabzonspor’un Dünya kulübü olduğunu kaydederek, “Trabzonspor iyi yönetilmiyor. Trabzonspor’un üzerinde küller var. Toprak yığınları var ve sonra dönemlerden beton var. Bütün bunlardan o güzelim markayı pırlantalı altını çıkartıp layık olduğu yere koymak zorundayız. Layık olan yer herkesin kendi sıfatlarından sıyrılarak medet umduğu yer asla ve asla olmamalıdır. O güzide marka herkesin omuz vermesi gereken ama gücünü oradan alan pozisyonlara sahip olan bir yapı olmamalıdır” dedi.
Usta, Trabzonspor üzerinden siyaset yapılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, “Ona herkes sahip çıkmalıdır. Hepimizin ortak değeridir. O markaya siyaset bulaşmamalıdır. O marka siyasiyi, bürokratı, ekonomiyi, iş adamını, sivil toplum kuruluşunu sonuna kadar Trabzonspor menfaatleri için kullanmalıdır. Ama asla ve asla kimse buraya siyaset bulaştıramaz ve bulaştırmamalıdır. Bunun bedelini siyasetçi de öder, Trabzonspor’da öder, Trabzonspor yönetimi de öder, bizim taraftarımızda öder. Trabzonspor siyaset yeri değildir. Herkesin siyasi görüşü olabilir benim de olabilir. Orası siyaset yapma yeri değil, siyaset yapacak olanlar siyasi partilere. Siyaset yapmayı düşününler Trabzonspor’un üzerinden elini çekecek” ifadelerini kullandı.
Trabzonspor’un Dünya kulübü olması halinde modern bir yönetim anlayışına sahip olması gerektiğini dile getiren Usta, “Biz diyoruz Trabzonspor Dünya kulübü olsun. Bu Dünya kulübü olsunu hepimizin beyinlerimize kazıması lazım. Kimsenin tereddüdü olmasın. Dünya markası olmak çok zor şeyler değildir. Dünya’nın hiçbir dağı, sınırı bizim için artık sıradandır ve hiç bir şey ifade etmiyor. Sadece kararlı olun, hedefinizi koyun, ne yapmak istediğinizi bilin. Kimlerle yola gidip, neyle karşılaştığınızda mangal gibi yürekle devireceğinize inanın. Olayı bitirirsiniz. Ama bilgiyi kullanmadan olmaz. Trabzonspor’un lidere ihtiyacı vardır. Ama o liderin önce kendi takımına ve onunla birlikte büyük taraftarına, gönül verenlere ihtiyacı vardır. Trabzonspor Dünya kulübü olacaksa modern bir yönetim anlayışına sahip olmalıdır” diye konuştu.
(İHA)