BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

BİMEKS İLK ÇEYREKTE TÜRKİYE EKONOMİSİNDEN 13 KAT FAZLA BÜYÜDÜ

23 yıllık geçmişiyle, teknoloji perakende sektöründe hızlı büyümesiyle dikkat çeken Bimeks ilk 3 ayda bir önceki yılın ilk çeyreğine göre bü...

Abone ol

23 yıllık geçmişiyle, teknoloji perakende sektöründe hızlı büyümesiyle dikkat çeken Bimeks ilk 3 ayda bir önceki yılın ilk çeyreğine göre büyüme oranını TL bazda yüzde 25, cirosunu 141 milyon TL, karını ise 781 bin TL olarak açıkladı. Her yıl geliştirdikleri yeni hizmetler ve sistemler ile büyümesine hız kazandıran Bimeks operasyonel verimliliğini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1 daha arttırarak, büyümesini Türkiye ekonomisi büyümesinden 13 kat fazla gerçekleştirmiş oldu.
Teknoloji pazarındaki büyük rekabete rağmen her yıl sektörün üzerinde bir büyüme gösteren Bimeks bu yıl da istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. 2013’ün ilk çeyreğinde 6 mağaza açan Bimeks, devam eden 2. çeyrekte de 2 mağaza açarak mağaza sayısını 43 ilde 77 mağazaya ulaştırdı. Bimeks Mayıs ayında Manisa Turgutlu’da ve 10. Teknoport mağazasını da Mersin’de hizmete açarak 79 mağazaya ulaşacak. Bimeks’in sene sonu hedefi 52 şehirde 100 mağazaya ulaşmak.
Bimeks 2010 yılında çoklu kanal stratejisi ile büyüme kararı almıştı. Bu stratejinin yapıtaşlarını oluşturan öğeler ise: Anadolu’da Büyüme, franchise sistemi ile yaygınlaşma ve İnternet satışlarından pay edinme idi. Anadolu’da hızla mağazalaşan Bimeks, sıfır stok riskli kendine özgü franchise modeli ile franchise mağaza sayısını da 35’e çıkardı. Bimeks’in büyümesindeki bir başka etken olan Internet satışlarını da ilk çeyrekte arttırarak toplam cirosunun yüzde 7,5’sini internet satışlarından gerçekleştirdi.
(İHA)