BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Trabzonspor puan kaybetmek istemiyor

Spor Toto Süper Lig'de yarın Kayserispor'u konuk edecek Trabzonspor, sahadan galibiyetle ayrılarak, zirve yarışında yoluna kayıpsız devam etmeyi hedefliyor.

Abone ol

En son ligin 2. haftasındaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında aldığı 1-0'lık yenilginin ardından son 7 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmeyen bordo-mavililer, Kayserispor karşısında puan kaybetmek istemiyor.

Ligde en son Gaziantepspor'u uzatma dakikalarında attığı golle 1-0 mağlup eden, hafta içinde de UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde CSKA Moskova karşısında 0-0 berabere kalan Karadeniz ekibi, yarın kazanması halinde lider Fenerbahçe'nin Sivasspor karşısında puan kaybetmesiyle rakibiyle arasındaki puan farkını 2'ye düşürmüş olacak.

BU KEZ DURDURABİLECEK Mİ?

Trabzonspor'da yarınki maçta gözler geçen sezonun 31. haftasındaki Gaziantepspor maçından bu yana forma giydiği 10 lig maçında da gol atarak, 15 kez rakip fileleri havalandıran Burak Yılmaz'da olacak.

Söz konusu Gaziantepspor maçında 2 gol atan, ligin 32. haftasındaki Bucaspor maçında 1 gol, ligin 33. haftasındaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında 1 gol atan Burak Yılmaz, son haftada ise kart cezası nedeniyle Kardemir Karabükspor maçında forma giymedi.

Bu sezona da ligin ilk haftasında Manisaspor'a attığı golle başlayan Burak Yılmaz, ligin 3. haftasında Samsunspor maçında 1 gol, ligin 4. haftasındaki Kardemir Karabükspor maçında 3 gol, ligin 5. haftasındaki Eskişehirspor maçında 2 gol, ligin 6. haftasındaki Ankaragücü maçında 1 gol ve ligin 7. haftasında da Bursaspor'a 1 gol, ligin 8. haftasında Medical Park Antalyaspor'a 2 gol olmak üzere 7 maçta 11 gol kaydetti.

Burak, ligin 2. haftasında cezası nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında, ligin 9. haftasındaki Gaziantepspor maçında da hastalığı nedeniyle takımda yer alamamıştı.

Ligde gol krallığında ilk sırada yer alan Burak, geçen sezon 1 Mayıs'ta yapılan Gaziantepspor maçının ardından 189 gündür oynadığı her lig maçında gol atma başarısı gösterdi.

23 GÜNDE 7 MAÇ

Trabzonspor, Kayserispor maçıyla birlikte 23 gün içerisindeki 7. karşılaşmasını oynayacak.

Söz konusu dönemde UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2, ligde de 4 maç yapan bordo-mavililer, bu maçlarda 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi CSKA Moskova karşısında art arda oynadığı maçlarda 1 mağlubiyet, 1 beraberlik alan Karadeniz ekibi, ligde ise Ankaragücü ve Gaziantepspor'u mağlup ederken Bursaspor ve Medical Park Antalyaspor maçlarında ise sahadan 1 puan ile ayrılmıştı.

MUHTEMEL 11

Bordo-mavili takımın yarın Kayserispor maçına Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Zokora, Colman, Serkan, Adrian, Halil Altıntop ve Burak 11'i ile çıkması bekleniyor.