BIST 10.471
DOLAR 32,76
EURO 35,05
ALTIN 2.457,26
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Trabzon'da son 35 yılın en sıcak yazı

Hava sıcaklığı ortalama 30-32 derecelerde seyrederken, nemle birlikte hissedilen hava sıcaklığı 38 dereceye kadar yükseliyor.

Abone ol

Meteoroloji İl Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Trabzon’da 1975–2004 yılları arasında ortalama hava sıcaklığı 23 derece civarında seyrederken, bu yılın Temmuz ayı ortalama sıcaklık değerleri 26 derece olarak saptandı.

Özellikle son 1 haftada sıcaklık değerleri geceleri 25–26 dereceye çıkarken, gündüzleri ise sıcaklık 30-32 dereceleri buldu. Nem oranı yüzde 70-95’ler seviyesine kadar yükselirken, nemle birlikte hissedilen sıcaklıkta 38 dereceleri buluyor.

Bölge genelinde Samsun’dan Artvin’e kadar sıcaklık değerleri büyük ölçüde aynı oranda seyrederken, önümüzdeki haftaya kadar hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği belirtiliyor.

Öte yandan artan sıcaklarla birlikte Trabzonlular sahillere akın ederken, en çok ilgiyi ise Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tek su parkı olan Otel Water Paradise Aqua Park görüyor. Özellikle sıcaktan bunalan gençler ve çocuklar aileleri ile su parkına akın ederken, serinleyerek hoşça vakit geçiriyorlar.

Otel Müdürü Metin Yurdusever, Trabzon’da bu sene sıcaklıkların tüm yurtta olduğu gibi etkisini gösterdiğini belirterek “Güneşli gün sayısı geçtiğimiz yıllara göre bu yıl daha fazla. Güneş, sıcak ve nemden bunalan Trabzonlular tesisimize akın ediyor. İnsanlarımız bu tür eğlenebileceği, serinleyebileceği ve dinlenebileceği mekanları tercih ediyor. Bizi daha çok çocuklar ve gençler tercih ediyor” dedi.