BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.507,80
HABER /  GÜNCEL

Trabzon'da dev yangın: Zarar 50 milyon lira!

Trabzon'un Arsin ilçesindeki Organize Sanayi Sitesinde Gündoğdu Mobilya Fabrikası'nda yangın çıktı. Yangın yaklaşık 9 saattin sonunda kontrol altına alındı. Oluşan maddi hasarın ise yaklaşık 50 milyon lira olduğu kaydedildi.

Abone ol

Trabzon'un Arsin ilçesinde bulunan Arsin Organize Sanayi Bölgesi'ndeki mobilya fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle dün yangın çıktı. Yangına, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra ilçe belediyesi itfaiye ekipleri de müdahale etti. 

112 acil servis ekiplerinin de olay yerine gönderildiği yangın sırasında, hortumun patlaması sonucu bir itfaiye eri kolundan yaralandı. Yangın yaklaşık 9 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alınıp söndürülebildi.

Yangının, fabrikanın yönetim binasına sıçrama ihtimaline karşı da buradaki evraklar, çalışanlar tarafından araçlara yüklenerek başka bir yere taşındı.

Ayrıca, soğutma işlemleri devam ederken fenalaşan bazı çalışanlara da acil servis ekipleri müdahale etti.

İtfaiye ekiplerinin yoğun bir çalışma yaptığı yangında oluşan maddi hasarın yaklaşık 50 milyon lira olduğu kaydedildi.

OCAK AYINDA DA ÇATISI KARDAN ÇÖKMÜŞTÜ

Gündoğdu Mobilya Fabrikası, Trabzon'da 31 Ocak gecesi etkili olan kar yağışında karla kaplanan çatının çökmesi sonucu büyük hasar görmüş, fabrika binası kar kütlesiyle kaplanmıştı. Yaklaşık 10 dönüm alana kurulu olan fabrikanın sahibi Aydın Gündoğlu yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 milyon lira zarara uğradıklarını söylemişti.

BAKAN SOYLU VE AVCI YANGIN YERİNDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın çıkan fabrikada incelemelerde bulundu.

Rize'de düzenlenecek, Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Zirvesi'nin açılış programına katılmak üzere uçakla Trabzon Havalimanı'na gelen Soylu ve Avcı'yı, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve diğer ilgililer karşıladı.

Avcı ve Soylu, birlikte Arsin ilçesine hareket ederek Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde sabah saatlerinde yangın meydana gelen fabrika alanında inceleme yaptı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Fahri Kaplan'dan yangın ve söndürme çalışmalarına ilişkin bilgi alan Soylu ve Avcı, fabrika sahibi Aydın Gündoğdu'ya geçmiş olsun dileklerini iletti.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Öte yandan, yangın fabrikanın bazı bölümlerinde halen devam ederken, söndürülen bazı bölümlerinde ise soğutma çalışması gerçekleştiriliyor.