BIST 10.723
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.426,02
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Toroslar'dan kar getirip satıyorlar

Sıcaklık 40 dereceye kadar yükselince Toroslar'dan getirdikleri karı satmaya başladılar.

Abone ol

Adana'da hava sıcaklığının 40 dereceye, nemin ise yüzde 80'lere yükselmesiyle bunalan vatandaşlar, Toroslar'dan getirilen karla serinliyor.

Adana'da sıcaklıklar 40 dereceye ulaşırken, nem oranı da yüzde 80'lere kadar yükseldi.

Sıcağı paraya dönüştürmeyi başaran Ali Oygun, kamyonu ile Toros Dağları'ndan kar getirerek satıyor. Toroslardaki obruklardan ve güneş görmeyen kayalıkların aralarında topladığı karlarla hem Adanalıları serinletiyor hem de geçimini sağlıyor. Kar dolu poşeti 1 liradan satan Oygun, kamyonla 15 ton kar taşıdığını, bunları 3 -4 günde bitirdiklerini söyledi. Sıcağı paraya çevirdiğini belirten Oygun, "Bu ortamda kar satıcılığı bana iyi para kazandırıyor. Toroslar'dan alıp Adana merkeze getirerek satıyorum. Satışlarım çok iyi. Kar, buzdolabı suyundan daha faydalı olduğu için insanlar kar alıp yiyerek serinliyor. Kar insanları hasta da etmiyor." diye konuştu.

Adana'nın kavurucu sıcaklarından kurtulmak isteyen Mehmet Turan, yaz aylarının başlamasıyla Adana'nın sıcaklarının bunalttığını dile getirdi. Kar yemeyi çok sevdiğini söyleyen Turan, "Kar aldım ki biraz serinleyim. Çünkü bu sıcaklarda hiçbir türlü serinleyemiyoruz." dedi.

Öte yandan kar serinliğiyle yetinmeyen çocuklar ise şehir içinden geçen kanallarda serinliyor. Yasak ve tehlikeli yazılarına aldırmayan çocuklar kendilerini kanalın serin sularına atıyor. Evlerinde bunalan bazı vatandaşlar ise parklardaki ağaçların gölgesinde serinliyor.

Parkta belediyenin koyduğu gösterge 40 dereceyi gösterirken nemle birlikte hissedilen sıcaklığın 46-47 derece olduğu belirtiliyor.