BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Tornadaki platin rezaletine inceleme

Sağlık Bakanı Akdağ, Konya'da gündeme gelen iddialarla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını söyledi.

Abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Konya'da Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde ortopedik rahatsızlığı bulunan hastalarda kullanılan platinlerin yan sanayi ürünü olduğu iddialarıyla ilgili inceleme başlattıklarını bildirdi.

Akdağ, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde "Kanserden Korunabiliriz" konulu resim sergisinin açılışına katıldı.

Açılışın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Akdağ, bir gazetecinin, "Konya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde, ortopedik rahatsızlığı bulunan hastalarda kullanılan platinlerin yan sanayi ürünü olduğu ortaya çıktı. Bunların 83 hastada uygulandığı söyleniyor. Bununla ilgili Sağlık Bakanlığı bir inceleme yapacak mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Doğrusu basına aksetmiş bir haber dolayısıyla yorum yaparsam yanlıştır, haksızlık etmiş olurum. Tam da sizin söylediğiniz gibi bu meseleyi şimdi incelettirmeye aldık. O inceleme sonuçları ortaya çıkınca bu hususta kamuoyuna da daha sağlıklı bir bilgi verebiliriz. Ne oldu, ne bitti, şu anda ben de bilmiyorum."