BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,86
ALTIN 2.385,50
HABER /  DÜNYA

Toprağa gömülü 3.5 ton esrar eke geçirildi

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Ortaç ve Yalaza köylerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3,5 ton esrar maddesi ele geçirildi. <br/>D...

Abone ol

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Ortaç ve Yalaza köylerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3,5 ton esrar maddesi ele geçirildi.
Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile terör amaçlı uyuşturucu ve uyarıcı madde kaçakçılığı suçunu işleyen şahısların yakalanmasına yönelik bugün sabah saatlerinde Lice ilçesi Ortaç ve Yalaza köylerinde operasyon yapıldığı belirtildi. İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü, MİT Bölge Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nden gelen bilgiler dikkate alınarak hazırlıkların yapıldığı kaydedilen açıklamada, "Operasyon, Jandarma Özel Harekat ve Jandarma Komando timleri ile güvenlik çemberi oluşturularak, KOM Şube Müdürlüğü ve adli kolluk ekipleri tarafından yapıldı. Operasyona Jandarma Bölge Komutanlığı genel maksat helikopterleri, taarruz helikopterleri, insansız hava araçları ve zırhlı araçlar ile destek sağlandı. Yapılan operasyonda toprağa gömülü bidonlar ve meşe ağaçları arasına gizlenmiş çuvallar içerisinde yaklaşık 3,5 ton esrar ele geçirildi" denildi.
Açıklamada ayrıca bölgede yapılan operasyon esnasında 35-40 kişilik bir grup tarafından görevli personele mukavemette bulunulduğu, söz konusu kalabalığın ikaz edilmesinin ardından asgari düzeyde müdahale edilerek dağıtıldığı belirtildi.