BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Topbaş'tan itiraf gibi kar açıklaması!

Kar yağışı nedeniyle felç olan İstanbul ulaşımının tepkilere yol açması üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş açıklama yaptı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün yaşanan kar yağışında İstanbul genelinde yaşanan aksaklıkları değerlendirdi.Başkan Topbaş, yolların yeterli tuzlanamaması ve metrobüs hattındaki aksaklıklar nedeniyle belediyeyi savundu.

METROBÜSE PARALEL METRO HATTI

Topbaş, metrobüs hattında ufak bir aksaklık olduğunda yolun iki şerit olması nedeniyle hattın durduğunu söyledi. 300-400 bin kişilik bir hattın günde 800 binden fazla insan taşıdığını dile getiren Başkan, kapasitesinden fazla yolcu taşıdığı için kaza ya da bir arıza durumunda kısa sürede yığılma yaşandığını belirtti.

Topbaş, metrobüs hattına paralel bir metro projesi üzerinde çalıştıklarını da haber verdi.

'CUMA GÜNÜ BEKLİYORDUK'

Başkan, "Belediye neden zamanında müdahale etmedi soruna" ise şöyle yanıt verdi:

"Meteorolojik bilgilere göre yaptığımız çalışmalarda dün aldığımız kar Cuma itibariyle beklenmekteydi. 13 derece birden sıcaklığın düşmesi sebebiyle yoğun bir sıkıntı ortaya çıktı. Bize destek olan İstanbullulara ve ekibimize teşekkür ediyorum. Gerçekten zor şartlarda bu çalışmalar sürdürüldü."

BİR GÜNDE 344 KAZA

Vatandaşlara teşekkür eden Topbaş, şöyle konuştu:

"Buzlanma ve kar yağışı kuzey bölgelerde etkili oldu. 344 trafik kazası oldu. Kazalar sebebiyle Sarıyer, Beykoz, Polenzköy ve Beylikdüzü’nde trafikte ciddi problemler yaşandı. Ekibimiz ciddi performans gösterdi. Belediyemiz, ekip ve araç-gereç olarak yeterli seviyededir. Vatandaşlarımızın kar lastiği ve yoğun kar yağışına göre araç mesafesini ayarlama noktasındaki hassasiyeti çok daha büyük sıkıntılar yaşatmadı. Bundan dolayı İstanbullulara özellikle teşekkür ediyorum.”

250 ARAÇ SABAHA KADAR ÇALIŞTI

Bin 300 personelle sabaha kadar çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Kadir Topbaş, “Kazalar ve yolda kalmalar ciddi yoğunluk ortaya çıkarttı. Sarıyer’in Kilyos istikametindeki Madenler Bölgesi’nde yolun sıkışması, meyilli olması ve yoğun kar nedeniyle ciddi problem yaşandı. Ekiplerimiz müdahale etti, bizler de sabaha kadar AKOM’dan takip ettik. 250 araç ve 1300 personelimiz sabah saatlerine kadar çalışmalarını sürdürdüler” diye konuştu.

'ANA ARTERLERDE SIKINTI YOKTU'

Kar yağışının azaldığı kentte trafikte sıkıntı olmadığını dile getiren Belediye Başkanı Topbaş, “İstanbul’un hiçbir noktasında bugün problem yaşanmıyor. Zaten dün de ana arterlerde problem yaşamadık” dedi.

305 EVSİZE BARINMA HİZMETİ

Kentteki evsizler için önlemler aldıklarını belirten Topbaş, “Evsizlerin zaten İstanbul’un hangi noktalarında olduğunu bilmekteyiz. Vatandaşın ihbarıyla da değerlendirerek Metin Oktay Tesisleri’nde 305 vatandaşımız himaye altına alındı” dedi.

'KAZALAR TRAFİKTE SIKIŞMAYA NEDEN OLDU'

Topbaş, kar kalınlığının birçok bölgede 40 santimetreye kadar çıktığına dikkat çekti.

Topbaş, şöyle konuştu: “Fırtına nedeniyle 19 araç yıkıldı, 5 araç uçtu. Beykoz, Çatalca, Riva, Bahçeköy ve Zekeriyaköy’de kar kalınlığı 40 santimetreyi buldu. Kemerburgaz, Arnavutköy, Çamlıca ve Başakşehir’de 30 santimetreye ulaştığını bilmekteyiz. Beylikdüzü ve Haramidere’deki sıkışmanın temelinde trafik kazaları yatmaktadır. Gücümüz yettiğince bu bölgelerdeki vatandaşlarımızla yardımcı olmaya çalıştık.”

'BAŞKA ÜLKELERDE DE YAŞANIYOR'

İstanbul’da sadece 1-2 bölgede sıkıntı yaşandığını savunan Topbaş, “Başka ülkelerde bu tip olayları çok daha fazla yaşayanlar var. İstanbul bunu geçmişte de çok fazla yaşamıştı. Lokal olarak 1-2 bölgede oldu, sıkıntı yaşandı. Bir daha yaşanmayacağını ifade edebiliriz” dedi.

OKULLARI TATİL EDEN VALİ'YE TEŞEKKÜR

Okulların tatil edilmesi nedeniyle İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya da teşekkür eden Topbaş, “Trafikte hem rahatlama hem de çocuklarımız sıkıntı yaşanmamış oldu” diye konuştu.

SICAKLIKLAR ARTACAK

Hava sıcaklıklarında artış beklendiğini ifade eden Topbaş, “Önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının 5-6 derece yükselmesi bekleniyor. Sıkıntı yaşanmaması için çalışmalarımız sürecektir” dedi.