BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Topbaş mayo yasağını yalanladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'deki tartışmalara AB'den cevap verdi

Abone ol

Kadir Topbaş, New York'taki “C40 Büyük Kentler İklim Zirvesi”nin “Yenilenebilir Enerji Sistemlerini Benimsemek” başlıklı panelinde konuşma yaptıktan sonra Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MAYO REKLAMLARI

Kimi mayo markalarının reklamlarının İstanbul'da bilbordlara kabul edilmemesi konusunda gazetelerde çıkan haberlere ilişkin bir soru üzerine ise Topbaş, gazetedeki haberleri okumadığını, ancak reklamlar konusunda bir kısıtlamanın asla söz konusu olmadığını vurguladı.

Bilbordların kiracısı olan firmaya mayo reklamları konusunda bir başvuru yapılmadığı bilgisini aldıklarını belirten Topbaş, İstanbul gibi büyük bir kentte yaşayan her bireyin sorumluluğunu üzerinde taşıdığını, kişisel düşüncesinin, toplumun değerleriyle uyumlu olmayabilecek kimi konularda biraz daha dikkatli olunması gerektiği yönünde olduğunu söyledi.

Kesinlikle bir kısıtlama olmadığını ifade eden Topbaş, “Kaldı ki örneğin Tophane'de Kılıçali Paşa Camii'nin hemen yakınında büyük bir panoda mayo reklamı var, orada duruyor” diye konuştu.