BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,67
ALTIN 2.407,97
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

TOKİ indirimi 19 Nisan’da bitiyor

Borcunu ödeyip tapusunu bir an önce almak isteyenler elinizi çabuk tutun. İndirimin bitmesine az kaldı.

Abone ol

Borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlara yönelik başlatılan, ‘erken ödeme indirim' kampanyası 19 Nisan'da bitiyor.

200 milyon lira gelir hedeflediklerini açıklayan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Yılda iki kez yaptığımız ve artık geleneksel hale gelen 'erken ödeme'kampanyasının bu yılki ilk çalışmasından beklediğimiz sonucu elde ettik. Kampanyanın bitmesine sayılı günler kaldı. Son günlere doğru talebin daha da artacağını düşünüyorum. Vatandaş açısından yüzde 20'lik bir indirim büyük bir fırsat. TOKİ'den konut ya da işyeri satın alanlar da bunu görmüş olacaklar ki kampanyamız yoğun bir ilgi gördü" diye konuştu.

Başkan Bayraktar'ın açıklamalarına göre, 22 Mart'ta başlatılan ve 19 Nisan'da sona erecek olan kampanya kapsamında şimdiye kadar 170 milyon TL kaynak sağlandı ve kampanyadan 4 bin 500 kişi yararlandı. Borcunu kapatan kişi sayısında yaşanan artış yüzde 160 olurken, kaynak miktarındaki artış ise yüzde 125'i buldu.

KAMPANYA KİMLERİ NASIL KAPSIYOR?

- TOKİ'nin erken ödeme kampanyası, TOKİ tarafından inşa ettirilen ve 2008 yılı sonuna kadar satışları gerçekleştirilmiş (vadesi 12 aydan daha az kalan konut ve işyerleri hariç) konut ve işyerlerinin borç bakiyelerinin kapatılmasının sağlanması amacıyla düzenlendi.


- İndirim kampanyası kapsamında konut ve işyeri alıcıları, 19 Nisan'a kadar satışlara aracılık eden bankalara başvurup, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini peşin veya 3 ay vadeli aylık eşit taksitte ödemek üzere kapatabilecek.

- Borç bakiyesinin peşin olarak kapatılması durumunda yüzde 20, 3 ay vadeli; eşit taksitli olarak kapatılması durumunda yüzde 17 indirim yapılacak.