BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

TOKİ Bingöl'ün çehresini değiştirecek

TOKİ, Bingöl'ün İnönü Mahallesi'nde yürüteceği kentsel dönüşüm projesi ile kenti niteliksiz ve hasarlı yapılardan arındırıp yerine modern yapılar inşa edecek

Abone ol

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Bingöl'ün İnönü Mahallesi'nde yapacağı kentsel dönüşümle kenti çağdaş bri görünüme kavuşturmayı hedefliyor.

Proje kapsamında depreme dayanıklı 1376 konut inşa edilecek. 36 blok 120 metrekare büyüklüğünde 3 + 1, 7 blok 192 metrekare büyüklüğünde 4 + 1 olmak üzere toplam 43 blok planlandı. Proje kapsamında Bingöl Belediyesi hizmet binasından, terminale, cami, okul ve alışveriş merkezinden spor alanları, misafirhane ve oyun bahçelerine kadar her türlü yapı inşa edilecek.

Sosyal donatı olacak

Projeyle şehrin konut ihtiyacının yanı sıra tüm sosyal donatıları da tamamlanacak.

Birinci etap ihalesi, 14 Mayıs’ta TOKİ’nin Bilkent’teki binasında yapılacak. Bu kapsamda, 713 konut, belediye sosyal tesis, belediye hizmet binası, misafirhane, cami, Karayolları 84. Şube Şefliği idari bina ve hizmet tesisleriyle altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatları işi ihale edilecek.

İkinci etap ihalesi de 13 Mayıs’ta düzenlenecek. Bu ihalede, 620 konut, 32 derslikli ilköğretim okulu, terminal binasıyla altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı işleri ihalesi gerçekleştirilecek.