BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Tobola acıyın da çok atmayın!

Galatasaray yarın Kazaklarla karşılaşacak. Maç öncesinde Kazakların kampından ilk izlenimler ise çok acıklı. Futbolcular kendi pişirip kendi yiyor.

Abone ol

G.Saray, Avrupa Ligi'nde yarın Kazak Tobol takımıyla oynayacak. Takımın kampındaki görüntüler hiç bizimkilere benzemiyor. Tek yıldızı bile olmayan, harabe görünümündeki Durujba Otel’de kamp kuran Kazak temsilcisi, sağlıksız koşullarda maça hazırlanıyor. Oyuncular eşofmanlarını bile kendileri yıkamak zorunda kalıyor.

Gazete Habertürk'ten Erhan Telli; Europa Lig’in ikinci turunda oynanacak olan yarınki Tobol-Galatasaraymaçı öncesi,rakip takımın kampına bir ziyarette bulundu.

İşte o geziden izlenimler:

DOĞRU OTELE Mİ GELDİK

Kostanay’a gider gitmez, yaptığımız araştırmanın hemen ardından, Tobol takımının Durujba adlı bir otelde kamp yaptığını öğreniyoruz. Amacımız, taksiye atladığımız gibi Tobol’un kamp yaptığı otele giderek özel bir röportaj gerçekleştirmek. Ancak Kostanay’ın arka mahallelerine doğru ilerledikçe, foto muhabiri arkadaşım Ali Kemertaş ile birbirimizin yüzüne endişe ile bakarak “Acaba taksici bizi yanlış mı anladı?” diye göz göze geliyoruz. Yaklaşık 15 dakikalık bir yolculuğun ardından derme çatma bir yapının önünde duruyoruz. Şoför “Durujba, Durujba” diyerek bizi aracından indirirken, Ali de ben de buranın otel olduğuna inanamıyoruz.

ÇAMAŞIRLARINI DA KENDİLERİ YIKIYOR

Bakımsız, harabe bir apartmanı andıran yapıdan içeri girdiğimizde bulunan camekanlı bölümün ardındaki daha sonra adının Vitali olduğunu öğrendiğimiz görevli kadına “Tobol” diyecekken, “Daaa... Daaa...” yani “Evet” cevabını alıyoruz. Vitali eliyle 4. katı işaret ederken, otelden çok bakımsız bir ‘kimsesizler yurdu’ izleri taşıyan yapının merdivenlerinden tırmanmaya başlıyoruz. Koridorlarda çamaşırlar serili, hemen yanında da çamaşır makineleri var. Tobol takımının antrenman formaları olduğunu anladığımız bu eşyaları yıkamakta olan iki futbolcu, elimizde fotoğraf makinesiyle bizi görünce utanıp odalarına kaçıyor.

KENDİN PİŞİR KENDİN YE

"Kazak ekibinde belirli bir yemek saati uygulaması mevcut değil. Oteli dolaşırken kaleci Yaroslav, orta sahanın önemli isimlerinden Ruslan Baltiev ve takımın doktoru kahvaltı yapıyordu. Kahvaltı sofrasındaki mütevazılık dikkat çekiciydi. Ayrıca yemek yenilen bölümün hemen yanında bulunan mutfak gereçleri durumun vahametini ortaya koyar cinstendi. Tobollu oyuncular, çıkan mönüyle yetinmediklerinde mecburen ‘Kendin pişir kendin ye’ yöntemine başvuruyor. Bu yüzden mikrodalga fırın, su ısıtıcıları ve konserve gıdalar sürekli hazır şekilde tutuluyor.

TEKNİK DİREKTÖR: 'RİJKAARD DA GELECEK Mİ?' 

[PAGE]

"Kostanay’da tek yıldızı bile olmayan Durujba adlı bir apart otelde, oldukça kötü şartlar altında maça hazırlanan ve antrenmanda kullandıkları eşofmanlarını bile kendileri yıkayan Tobollu futbolcuların içler acısı halini görüntüleyen ekibimiz, teknik direktör Dmitriy Ogai ile de görüşüp maç hakkında konuştu. Teknik adamın ilk sözü, kendisinden milyonlarca dolar fazla kazanan meslektaşı Frank Rijkaard’ı sormak oldu: Rijkaardmaç için sahiden buraya gelecek mi?

KEİTA DA GELİYOR MU?

Dmitriy Ogai, gecikmeden Rijkaard’la ilgili yorumunu da yapıyordu: “Büyük futbolcuydu, büyük hoca oldu...” Yardımcısı Askar ise kendi rütbesindeki Neeskens’i soruyordu: “O da gelecek mi?” Şaşkınlıkları üst üste yaşıyoruz. Zira Dmitriy Ogai bu defa da “Keita da geliyor mu?” sorusunu patlatıyor...

“Anlaşılan biz onlarla değil, onlar bizimle röportaja başladı” diye düşünmeye başlarken, Dmitriy ilk şoku atlatmanın da rahatlığıyla sözü maça getiriyor...

‘EN ZOR KURAYI ÇEKTİK’

İşte Dmitriy Ogai’den maça dair yorumlar:

Galatasaray’ın ne kadar güçlü bir takım olduğunu, Avrupa’da hangi başarıları kazandığını ve ne derece kaliteli oyunculara sahip olduğunu çok iyi biliyoruz. Ben ve yardımcım uzun süreden beri takipteyiz. Türkiye’den bazı dostlarımız vasıtasıyla Galatasaray hakkındaki son bilgileri de alıyoruz. Kurada çıkabilecek en zor rakiple karşı karşıya geldiğimizin farkındayız. Bizden çok büyük bir takımla oynayacağız. Bizim Galatasaray karşısında sergileyebileceğimiz tek şey yüreğimiz. Eğer yüreğimizi sahaya koyup oynarsak, belki burada bir sürpriz yapabiliriz. Ancak benim takımımın Galatasaray önündeki en büyük eksikliği tabii ki tecrübesizliği. Türk takımı son derece tecrübeli ve iyi bir takım. Umut ediyorumki dostluk içinde güzel bir maç oynarız.Mesela 37 numaralı bir oyuncuları var. Adı Emre. Çok genç ve yetenekli bir oyuncuymuş.Müthiş de bir sol ayağı varmış. Ayrıca Arda’yı söylememize gerek yok. Onu burada hepimiz tanıyoruz. Nonda’dan da çekiniyoruz, çok iyi bir golcü. Sarp varmış bir de,Mustafa Sarp. Ona da dikkat edeceğiz. Biz bütün oyuncuları çok iyi analiz ettik.

KAPASİTESİ 8 BİN 500 KİŞİ

Tobol, maçlarını 8 bin 500 kişilik Kostanay Stadı’nda yapıyor. Sahasında oldukça başarılı müsabakalar çıkaran Kazak ekibi, geçen sezon UEFA Kupası 1. ön eleme turunda A.Wien’i 1-0 yenmesine rağmen, deplasmanda 2-0’lık mağlubiyetle Avrupa’ya veda etmişti.

[PAGE]