BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

TMSF'yi çileden çıkaran ihale

TMSF'nin Balkaner Grubu'ndan devraldığı ve 48 milyon lira muhammen bedelle dokuzuncu kez satışa çıkardığı Marmaris'teki arazisiye yine alıcı çıkmadı

Abone ol

Siteler Mahallesi Boynuzbükü mevkisinde satışa çıkartılan 40 bin 770 metrekarelik arazinin ihalesi yapıldı, ancak her hangi bir teklif veren olmadı. Fon yönetiminin önümüzdeki günlerde belirlenecek bir tarihte turistik tesis arazisini yeniden satışa çıkaracağı belirtildi.

Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Ateş, yaptığı açıklamada, TMSF'nin satışa çıkardığı araziyle ilgili bazı yatırımcıların kendileriyle görüşmelerde bulunduğunu belirterek, talep edilen fiyatın çok yüksek olmasından dolayı söz konusu yere alıcı çıkmadığını öne sürdü. Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz ise 4 yıldır araziye somut bir alıcı çıkmadığına işaret etti. Arazinin doğru fiyat biçilemediği için satılamadığını savunan Açıkgöz, şöyle konuştu:

"Doğru fiyattan arz olursa, buraya müşteri gelir. Rakam yüksek olduğu için mantıklı yatırımcı gelmiyor. Yapılacak binalar rezidans tarzı olmamalı. Nitelikli yatağa sahip, 5 yıldızlı bir otel inşa edilmeli."

DENİZE SIFIR

TMSF'nin satmak istediği arazi alışveriş ve turizm tesislerinin yoğunlukta olduğu bir bölgeye yer alıyor. Denize sıfır konumdaki arazinin, Cumhuriyet Bulvarı'na yaklaşık 150, sahile inen yan yola ise yaklaşık 250 metre uzunluğunda cephesi bulunuyor.

İmar plan notlarında, "Turistik Tesis Alanları içerisinde 20 bin metrekare ve üstü parseller oluşturularak turistik tesis yapılması halinde emsal 1,60 ve 5 kat olarak uygulanacaktır" bilgisinin yer aldığı öğrenilen arazinin, diğer plan notlarında ise şu ifadeler yer alıyor:

"Turistik tesislerin bodrum katlarında yapılacak bar, gece kulübü, diskotek, mutfak, hamam, yüzme havuzu, turizm belgeli toplantı salonu ve jimnastik salonu gibi mahallerin kullanım alanları inşaat emsaline dahil değildir. Plan bütününde, turistik tesislerde inşaat alanı mevcut emsal kararına göre oluşan inşaat alanının yüzde 20 oranında artırabilir. Ancak bu artış çatı katı olarak kullanılacaktır."

Bu arada, ilk defa 14 Aralık 1996 yılında 60 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkartılan turistik arsa, bu fiyattan alıcı bulamadığı için fiyatı 48 milyon liraya düşürülmüştü.