BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,86
ALTIN 2.442,01
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Tiyatrocu kökenlelilere mesaj

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdür Vekili Mine Acar, dizilerde oynayan tiyatroculara şu mesajı verdi.

Abone ol

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdür Vekili Mine Acar, tiyatro sanatçılarının dizi ve sinema filmlerinde rol almalarıyla ilgili, ''Sanatçı arkadaşlarıma mesajım şu, kimse tedirgin olmasın, panik yaşamasın, onlar çalışmalarına devam edecekler'' dedi.

Acar, bu konuda asıl yasal düzenleme yapmanın önem taşıdığını belirtti.

Mine Acar, ''Yönerge, genelge her neyle izin verirsek verelim yasadaki bu madde bizi her zaman bağlayacak. Onun için şu andaki kararımız yasanın bu maddesinde değişikliğe gitmek'' diye konuştu.

"Hiçbir şekilde iptal etmeyeceğiz"

Yasanın 19'uncu maddesinin sanatçıların ''yaz tatili aylarında kendi hesaplarına çalışabilecekleri'' şeklinde bir hüküm içerdiğini anlatan Acar, ''Buradaki sıkıntı sanatçı arkadaşlarımızın 12 ay boyunca çalışabilmelerini sağlamak. Yani 'tamamen kalktı, bitti, yasak getirdik, çalışamayacaklar'... Hayır böyle bir şey yok. Ben sadece bir hukuki kararı uygulamakla yükümlüyüm. Danıştay'dan böyle bir karar çıkmış, bu karara saygı gösterip uygulayacağız" dedi.

Acar, "25 Mart'a kadar olan bütün izinleri de geçerli kabul edeceğiz. Yani, haziran ayında, temmuz ortasına kadar izin almış arkadaşlarımızın izinlerini de hiç bir şekilde iptal etmeyeceğiz. Onların izinleri geçerli olacak" dedi.

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdür Vekili Mine Acar, "Zaten 1 Haziran'dan itibaren de yasal çalışma hakları var. Ama 25 Mart ile 1 Haziran arasında belki yeni izin talebinde olan arkadaşlarımız için o güne kadar bir girişimde bulunduğumuz çözümü hayata geçirememişsek, belki o 2 aylık süre içerisinde bir sıkıntı yaşanabilir. Ama ben de bunların sayısının çok az olacağına inanıyorum'' şeklinde konuştu.