BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,82
ALTIN 2.439,16
HABER /  DÜNYA

Tiryakinin akciğeri nakledildi öldü!

Akciğer hastası bir kadına, 30 yıl boyunca sigara kullanan bir tiryakinin akciğerlerinin nakledildiği ortaya çıktı!..

Abone ol

Solunum sistemini etkileyen ve genetik bir rahatsızlık olan kistik fibrozis adlı bir hastalığa yakalanan Lyndsey Scott, dört yıl önce organ nakli listesine alındı.

20 ay sonra kendisine akciğer bulunduğunu öğrenen Scott, iyileşeceği ve daha uzun bir ömür yaşayacağı hayaliyle geçen yıl şubat ayında neşter altına yattı. Ancak ameliyat sonrası komplikasyonlarla karşılaşan genç kadın, altı hafta boyunca yoğun bakımda kaldı. Taburcu olunca kendini hiç iyi hissetmeyen, nefes darlığı şikayetleri süren Lyndsey Scott, bir süre sonra yeniden hastaneye döndü.

Genç kadın, ameliyatından tam beş ay sonra, akciğer iltihaplanmasından öldü. Ancak acılı aile, kızlarına 30 yıllık bir sigara tiryakisinin akciğerinin nakledildiğini çok geç öğrendi. Bu konuda doktorlar tarafından bilgilendirilmediklerini söyleyen baba Allan Scott, “Lydnsey bunu bilse, ameliyat olmayı kabul etmezdi” dedi. İngiltere’de organ bağışı sıkıntısı nedeniyle, hastalara nakledilecek sağlıklı organ bulma güçlüğü yaşanıyor. Bu nedenle sağlık açısından bir sakıncası olmadığı iddia edilen riskli organlar da
kullanılabiliyor.