BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tire paraşütçülerin uğrak mekanı oldu

Eşsiz doğası ve havası ile yamaç paraşütü sporu için vazgeçilmez bir yer haline gelen Tire, yamaç paraşütü severlerinin akınına uğruyor.

Abone ol

Tire Belediyesi paraşüt severlerin isteğini değerlendirerek Güme Dağı eteklerinde iki adet Yamaç Paraşütü için kalkış ve iniş pisti ayarladı.

Geçtiğimiz ayda her yıl yapılan XC EGE OPEN Yamaç Paraşütü yarışması Tirede yapıldı. Yarışma için Türkiye'nin dört bir yanından gelen paraşüt tutkunları Tire Belediyesinin katkıları ile hem yarıştılar hem de gönüllerince eğlendiler.

TİRE YENİDEN KEŞFEDİLDİ

Tirede bu tarz bir yarışma yapıldığını basından öğrenen Yamaç Paraşütü severler geçtiğimiz gün sosyal bir paylaşım sitesinde gruplarından duyuru yaparak Tirede buluştular. İzmir Balıkesir, Bandırma, Aydın, Salihli, Manisa başta olmak üzere birçok yamaç paraşütü tutkunu Tireye akın etti.

Tire Belediyesinin katkıları ile Güme Dağı eteklerinde gece kamp kuran yamaç paraşütü tutkunları hafta sonu gönüllerince eğlenerek uçuş yaptılar. Dışarıdan ilçeye gelen yamaç paraşütü tutkunları Tire' nin yamaç paraşütü sporu için ideal bir yer olduğunu Tire Belediyesinin ise kendilerine sağladığı desteği hiçbir yerde bulamadıklarını dile getirerek şunları söylediler: “Tire eşsiz manzarası ve havası ile tam bu sporu yapmaya müsait bir yer burada aldığımız zevki başka yerde alamıyoruz.

Belediye başkanı Tayfur Çiçek'e bizleri bu sporu tirede yapabilmemiz için vermiş olduğu lojistik desteğe teşekkür ediyor. Ve Tirede uçuş yapmamış Tüm yamaç paraşütü tutkunlarını buraya mutlaka bekliyoruz.”