BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Tıp dünyası şaşkın!

Kalbi göğsünün dışında atan küçük Amerikalı, tıp dünyasını şaşırttı.

Abone ol

Kendisine 3 gün ömür biçen doktorları yanıltan Ryan Marquiss üçüncü yaşını kutladı. Operasyon geçiren Ryan, artık yaşıtlarıyla oynayabiliyor.

Küçük Ryan Marquiss, eşine ender rastlanan bir rahatsızlıkla dünyaya geldi. Anne karnında kalbi tam olarak gelişmeyen Ryan'ın kalbi göğsünün ortasında ve dışarıda yer alıyordu. Anne Leighann, küçük Ryan'a henüz 12 haftalık hamileyken doktorlar test sonuçlarını inceledi ve küçük çocuğa ektopia kordis teşhisi koydu. Bu hastalık her 1 milyon doğumda 8 kişide görülüyordu. Kalbinin tam olarak gelişemeyeceğini açıklayan doktorlar genç anneye "Çocuğunuzu aldırın. Dünyaya gelirse 3 gün yaşayamaz" dedi.

TIP DÜNYASI ŞAŞKIN

Fakat Leighann bu öneriyi reddetti ve 2009 yılında küçük Ryan sezeryan yöntemiyle dünyaya geldi. Bir dizi zorlu operasyon geçiren Ryan bunlara rağmen hayata sıkı sıkı sarıldı. Çocuğunun bir mucizeye imza attığını söyleyen Leighann o günler için "Hayatın ve kaderin onu iyileştireceğini düşünüyorduk" dedi. 5 ve 7 yaşında iki çocuk sahibi daha olan Leighann önceki gün oğlunun üçüncü yaş gününü kutladı. Doktorları ve bilim dünyasını şaşkına çeviren Ryan'ın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

MARQUİSS AİLESİNİN ZOR GÜNLERİ GERİDE KALDI

Üçüncü yaşını ailesiyle kutlayan Ryan, arkadaşları ve kız kardeşleriyle oynamaktan zevk alıyor. Özellikle kardeşlerinin Ryan'a büyük destek verdiğini belirten anne Leighann "Küçük yaşına rağmen Ryan onlarca ciddi operasyona dayanmayı bildi. O çok cesur" dedi.