BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Timoşenko'nun 'tape'si Ukrayna'yı salladı

Ukrayna'daki iktidar değişikliği sonrasında hapisten çıkan eski Başbakan Yulia Timoşenko'nun ses kayıtları yayınlandı.

Abone ol

Ukrayna eski Başbakan Yulia Timoşenko ses kaydında Putin'i kastederek, "O domuzu beyninden vuracağım" diyor.

Siyasi kriz ve iktidar boşluğunun yaşandığı Ukrayna'yı bu kez de eski Başbakan Yulia Timoşenko'nun ses kayıtları salladı.

"Sergiy Vechirko" isimli kullanıcı tarafından Youtube’a yüklenen konuşma Timoşenko ile Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi eski sekreteri Nestor Şurfiç arasında geçiyor.

Ukrayna'daki iktidar değişikliği sonrasında hapisten çıkan eski Başbakan Yulia Timoşenko'nun 16 Mart'taki Kırım referandumu sonrasında Şurfiç'le yaptığı telefon konuşması yayınlandı.

Timoşenko ile Şurfiç arasında 18 Mart'ta geçtiği iddia edilen konuşmada, Ukrayna eski Başbakanı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ateş püskürüyor.

Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasına neden olan referandum sonuçlarına öfkelenen Timoşenko, "Otomatik bir tabancayı alarak o domuzu beyninden vurmaya hazırım" diyor.

Konuşmasında Rusları "kasap" olarak nitelendiren Timoşenko, "Kırım'da silahlara sarılıp, Rusları ve liderleri dize getirmek gerekir" şeklinde konuşuyor.

'ATOM BOMBASIYLA YOK ETMEK'
Konuşmanın sonunda ise, Ukrayna'da yaşayan 8 milyon Rus'a nasıl davranılması gerektiği gündeme geliyor. Timoşenko'nun bu soruya cevabı da şöyle oluyor: "Hepsini atom bombasıyla yok etmek."

Ses kayıtlarında doğrudan Putin'in ismi verilmese de, konuşmanın referandumdan iki gün sonrasına denk gelmesi nedeniyle, Timoşenko'nun Rusya Devlet Başkanı'nı kastettiği iddia ediliyor.

'MONTAJ YAPMIŞLAR'
Ses kaydının yayınlanması sonrası sosyal paylaşım sitesi Twitter'da açıklama yapan Ukrayna eski Başbakanı Yulia Timoşenko, konuşmanın kendisine ait olduğunu kabul etti. Timoşenko, "8 milyon Rus'u atom bombasıyla öldürmek" kısmının ise "montaj" olduğunu iddia etti.