BIST 10.262
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.412,67
HABER /  GÜNCEL

Tıklayın sıfır otomobili kapın

Artık internetten de 'sıfır kilometre' otomobil alabilirsiniz. Talep büyük...

Abone ol

İnternetten 'sıfır kilometre' otomobil pazarlayan sitenin, bir buçuk ayda 300 sipariş aldığı belirtildi.

Site Genel Müdürü Ercan Cingi, yaptığı açıklamada, sanal oto pazarı arabam.com'un, sıfır kilometre otomobil satışına yönelik bir süredir yürüttüğü iddialı projeyi bir buçuk ay önce hayata geçirdiğini anımsattı.

Proje ile Alfa Romeo, Fiat, Renault, Honda, Nissan, Citroen, Peugeot ve Skoda'nın 300'e yaklaşan bayiden oluşan satış ağının sisteme dahil olduğunu anlatan Cingi, sitelerini günlük 3 bin 500 kişinin ziyaret ettiğini kaydetti.

İnternetten sıfır kilometre otomobil satışının Türkiye'de çok yeni olmasına karşın, otomobil tutkunlarının fazlasıyla beğenisini kazandığını belirten Cingi, şöyle konuştu:

''Sistem ilk olarak ABD'de kullanıldı ve burada ilgi gördü, bunun üzerine biz de Türkiye'de faaliyete geçirdik. Türkiye'de sıfır kilometre araç pazarlayan ilk ve tek siteyiz, kısa zamanda farklı seçenekleri kıyaslamalı sunduğumuz için ilgi her geçen gün artıyor. Projenin uygulamaya geçtiği bir buçuk ay gibi kısa sürede 300 tane sipariş aldık. Bu sayının ilerleyen günlerde daha da artacağını düşünüyoruz.''

BİR TIKLA TÜM SEÇENEKLER ÖNÜNÜZDE
Sitenin 200 bine yakın kullanıcıya hizmet verdiğini belirten Cingi, otomobil tutkunlarının internet üzerinden yapılan satışları ise beklenilenden daha fazla sevdiğini gördüklerini söyledi.

Sıfır kilometre araç satın almak isteyen kişilerin, siteye girdiklerinde, fiyat, donanım ve diğer spesifik özellikleri tek bir ekranda bir tıkla görme fırsatı bulduğunu anlatan Cingi, ''Müşteri, satın almayı düşündüğü aracı başka marka ve modellerle kıyaslayabiliyor, ayrıca, satıcıya ikinci el aracıyla ilgili teklifte de bulunabiliyor. Yani bir tıkla binlerce seçeneği önünde buluyor'' dedi.

Gösterilen ilginin kendilerini projeyi daha da geliştirmeye yönelttiğini ifade eden Cingi, ilerleyen günlerde distribütör sayısının yanı sıra siparişlerde de önemli oranda artış beklediklerini vurguladı.