BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,73
ALTIN 2.405,03
HABER /  GÜNCEL

THY uçağı acil iniş yaptı

Türk Hava Yollarına ait Düsseldorf-İstanbul seferini gerçekleştiren yolcu uçağı, kokpit camının çatlaması nedeniyle Nürnberg Havalimanı’na acil iniş yaptı.

Abone ol

Türk Hava Yollarına ait Airbus 321 tipli Düseldorf-İstanbul seferini gerçekleştiren yolcu uçağının Düsseldorf’tan kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra Nürnberg Havalimanı’na acil iniş yaptığı bildirildi.

Düsseldorf’tan yerel saatle 08:00’da kalkış yaptığı kaydedilen TK1530 sefer sayılı yolcu uçağı kaptan pilotunun kokpit camının çatladığını fark etmesi üzerine Nürnberg Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesine bildirerek acil iniş istediği ve yerel saatle 08:58 sıralarında sorunsuz bir iniş gerçekleştirdiği öğrenildi. Nürnberg Havalimanı Basın Sözcüsü Stefanie Schmidts tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, yolcu uçağını kullanan pilotun Nürnberg Havalimanı yakınlarında teknik bir arıza nedeniyle acil iniş istediğini kaydederek, teknik arıza hakkında detaylı bir açıklamada bulunmadı. Uçağın halen havalimanında olduğunu belirten Schmidts, yolcuların bekleme salonuna alındığını ve herhangi bir yaralanmanın yaşanmadığını ifade etti.

Olayın ardından teknik ekibin uçakta inceleme başlattığı öğrenildi.