BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

TGRT'yi kim yanılttı?

"Taksim'de bomba patladı" haberiyle dünyayı ayağa kaldıran, TGRT muhabirlerinin ifadesi de ortalığı karıştıracak gibi. Çünkü muhabirleri Taksim'e bir anons götürdü.

Abone ol

İstanbul'un göbeği Taksim'de bombalar patladı diye haber yaparak Türkiye'nin yüreğini ağzına getiren TGRT muhabirleri polise ifade verdi. İşte TGRT muhabirlerin ilgi çekici savunmaları:

ALTAN BULUT''UN POLİSTEKİ İFADESİ...

Ben TGRT televizyonunda muhabir olarak çalışmaktayım. Bugün yani 26/07/2005 günü saat 20,15 sıralarında istirahatli olarak Sultanahmet meydanında bulunmaktayken TGRT Haber merkezinden beni telefon ile arayarak gece muhabirimiz olan Hakan Genç''in kendilerine Taksim meydanında patlama olduğunu, hemen Taksim''e gitmemi söylemeleri üzerine ben hemen Hakan Genç''i telefon ile aradım. Duyduklarımı sorduğumda bana "Doğru, telsizden Taksim meydanında patlama olduğunu ve yaraların olduğunu, telsizden buraya ambulansların gittiğini" bana söylemesi üzerine ben ticari taksiye binerek saat 20,30 sıralarında Taksim meydanına geldim. Yolda gelirken beni haber merkezinden arayarak bu haberin altyazıyla duyurulduğunu ve benimle canlı bağlantı yapacaklarını söyleyerek beni telefonda canlı yayına aktarınca ben de televizyonda canlı bağlantıda duyduklarımdan yola çıkarak patlama olayının olduğunu, yaralıların olduğunu, bu şekilde haberlerin geldiğini ve olay yerine doğru seyir halinde olduğumu olay yerine varınca tekrar bağlanarak bilgi vereceğimi söyledim. Taksim meydanına geldiğimde herhangi bir patlama ve anormal bir durum yoktu. Olayın asılsız olduğunu tespit etmem ile hemen TGRT televizynunu arayarak alınan haberlerin asılsız olduğunu Taksim meydanında patlama olayının olmadığını haber merkezine bildirdim. Ve canlı bağlantı yaparak patlama haberinin gerçek olmadığını söyledim. Meydanda bulunan üst düzey emniyet görevlilerine durumu anlatarak haberin bir muhabirimizin yanlış anlaşılmasından kaynaklandığını söyledim. Olanlardan dolayı üzgünüm."

HAKAN GENÇ''İN POLİSTEKİ İFADESİ

Ben TGRT televizyonunda muhabir olarak çalışmaktayım. Bugün yani 26/07/2005 günü saat 20,05 sıralarında Ataköy marinada bir haberle ilgilenmekteyken el telsizinden suç kodlarıyla ilgili 700''lü konu olduğunu yani (patlama) olduğu şeklinde bir anons duydum. Bu anonsun hemen arkasından Taksim civarına ambulans istendiğini yaralıların olduğunu duydum. Muhabere karıştığı için ben bu anonsları Taksim meydanında bir patlama olduğunu ve yaralıların olduğunu, ambulans istendiği şeklinde anlaşyarak Taksim meydanına televizyondan bir başka muhabirin görevlendirilmesi için cep telefonundan TGRT haber merkezini 0212 4547070''i aradım. Sorumlu arkadaşa telefonda benim bir haberle ilgilendiğimi, telsizden Taksim meydanında patlama olduğunu, yaralıların olduğunu ambulans istendiğini bir başka muhabirin o bölgeye gönderilmesini söyledim. yaklaşık 5 dakika sonra gündüz muhabirimiz olan Altan Bulut beni telefonla arayarak benden bilgi istedi. ben de kendisine telsizden patlama anonsu duyduğumu, Taksim meydanına ambulans istendiğini yaralı olabileceğini söyledim. Daha sonrasında ise diğer muhabir arkadaşlarla görüştüğümde Taksim meydanında patlama olmadığını öğrendim. Hemen haber merkezimizi telefonla arayarak patlama olayının boş olduğunu, yani asılsız olduğunu söyledim. Saat 20,40 sıralarında Altan Bulut beni telefonla arayarak beni Taksim meydanına çağırmasıyla Taksim meydanına gittim. Üst düzey emniyet görevlilerinin TGRT televizyonunda Taksim meydanında patlama, çok sayıda yaralı ve ölü var şeklinde yayınlanan bu haberi yayınlayan muhabiri ve beni sorduklarını öğrendim. Tüm olaylar benim telsiz anonslarını eksik dinlemem duyduklarımı yanlış yorumlayarak bu şekilde olayı kasıtlı olmadan lanse ettirmemden kaynaklanmıştır. Olanlardan üzgünüm"

ani