BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,66
ALTIN 2.404,15
HABER /  SPOR

TFFnin Demirlek sürprizi

Türkiye Futbol Federasyonu FIFA kokartlı hakem listesini açıkladı

Abone ol

Futbol Federasyonu tarafından FIFA'ya bildirilen 2008 yılı FIFA listesinde yer alacak aday hakemler açıklandı.

Liste Merkez Hakem Kurulu tarafından belirlendikten sonra Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy tarafından onaylandı ve FIFA'ya gönderildi. Son dönemin çok tartışılan hakemleri listede yer aldı. Listede şu isimler yer alıyor:

Fırat Aydınus, Cüneyt Çakır, Selçuk Dereli, Bülent Demirlek, Hüseyin Göçek, Bülent Yıldırım, Vedat Yüksel,

BÜLENT DEMİRLEK LİSTEDE, MÜFTÜOĞLU VE ARZUMAN LİSTE DIŞINDA KALDI

Bu sezonun ilk haftasında oynanan Trabzonspor - Sivasspor maçını bitime 30 saniye kala tatil eden ve Bordo - mavili camianın hedef tahtası olan Bülent Demirlek, TFF tarafından dinlendiriliyordu. Ancak bu süre zarfında Avrupa'da maç yönetmeye devam eden Demirlek yeni listede de yer aldı.

Geçen seneki FIFA Kokartlı hakemlerimizden 2 tanesi bu seneki listeye alınmadı. Bunlardan biri İsmet Arzuman. İsmet Arzuman hakemlikteki son senesini yaşıyor. Ancak Arzuman'ın son senesi olmasına rağmen listeye girmek istediği de belirtiliyordu. Ama Arzuman'ın beklentisi gerçekleşmedi ve tecrübeli hakemimiz liste dışı kaldı.

Ancak bu sene listedışı kalması şaşırtıcı olan asıl isim Kuddusi Müftüoğlu. 2 sezon önce Beşiktaş-Gençlerbirliği maçında kural hatası yapan ve maçın tekrar edilmesine neden olan Kuddusi Müftüoğlu, FIFA listesinden çıkarılmıştı. 2004-05 sezonunun 19. haftasında oynanan maçta Başkent ekibinin 58'inci dakikada Ali Tandoğan ile kullandığı serbest atış sırasında Tayfur'un barajı ihlal etmesi üzerine önce atışın tekrarı için düdük çalan, pozisyonun devamında topun ağlara gitmesi üzerine ikinci düdükle gol kararı veren Müftüoğlu'nun kural hatası yaptığı tespit edilmişti.

Ancak geçen sezon Kuddusi Müftüoğlu yeniden FIFA listesine alınmış ve bu olay medyada uzun tartışmalara neden olmuştu. Hatta Müftüoğlu'nun listeye Haluk Ulusoy'un talebi üzerine alındığı ve dönemin MHK Başkanı Mustafa Çulcu'nun buna karşı çıktığı öne sürülmüştü.

Çulcu'nun yerine artık Hilmi Ok'un başkanlık ettiği ve Ulusoy'un görevini sürdürdüğü bu sezon Kuddusi Müftüoğlu'nun listeden çıkarılması şaşkınlıkla karşılandı. Kesin nedeni bilinmemesine rağmen Kuddusi Müftüoğlu'nun geçtiğimiz haftalardaki Malatyaspor-Eskişehirspor TFF 1. Lig maçında son derece kötü bir yönetim göstermesi nedeniyle liste dışı kalmış olabileceği belirtiliyor.

Listeye yeni eklenen 2 hakem ise Vedat Yüksel ve Hüseyin Göçek. Bu isimlerden en çok dikkat çekeni Beşiktaş'ın Ankaraspor maçındaki golünü iptal eden Vedat Yüksel. Bu kararıyla Beşiktaş'ın büyük tepkisini çeken Yüksel'in listeye alınması dikkatlerden kaçmadı. Listeye yeni giren bir diğer isim ise Hüseyin Göçek oldu.

YARDIMCI HAKEM ADİL SİNEM LİSTE DIŞI

Vedat Yüksel'in Beşiktaş'ın golünü iptal etmesine neden olan yardımcı hakem Adil Sinem ise FIFA listesinden çıkarıldı. Geçen sezon listede olan Sinem, FIFA'ya gönderilen yeni Yardımcı Hakem listesinde yer almadı. Adil Sinem'in yanı sıra Erhan Sönmez de liste dışı kaldı.

Yardımcı hakemler arasında FIFA Kokartını yeni takacak olanlar ise Tarık Ongun ve Erdinç Sezertam oldu. 2008 yılı FIFA Kokartlı Yardımcı Erkek Hakemler şunlar: Baki Tuncay Akkın, Bahattin Duran, M. Emre Eyisoy, Cemal Gemici, Bülent Gökçü, Serkan Ok, Tarık Ongun, Cem Satman, Erdinç Sezertam, Alper Ulusoy.

BAYAN HAKEMLER

Bayanlar: Dilan Deniz Gökçek, Kadriye Gökçek, Hilal Tuba Tosun,

Yardımcı Bayan Hakemler: Necla Akdoğan, Seçim Demirel, Belgin Kumru, Sibel Yamaç.