BIST 9.530
DOLAR 32,43
EURO 34,79
ALTIN 2.478,74
HABER /  DÜNYA

Testereli müthiş intikam bakın ne çıktı?

Für Laura başlığı ile yayınlanan video kocanın müthiş intikamı diye yayıldı. Ancak 'Laura için' başlıklı izlenme rekoru kıran görüntü bilgilendirme reklamı çıktı.

Abone ol

ALMANYA'da aldatıldığını söyleyen bir adamın karısından intikam amacıyla tüm mallarını ikiye bölme görüntülerini herkes gerçek sandı. Youtube 'da 'Für Laura' (Laura için) başlığıyla yayınlanan videoyu 6 milyondan fazla kişi izledi. İşin aslı bugün ortaya çıktı. Meğer haber kanallarının 'müthiş bir intikam' diye verdiği o görüntüleri Almanya'da Barolar Birliği bilgilendirme kampanyası için çekmiş.

Testereli müthiş intikam denilen videoda Martin G. adlı bir adamın, yeni boşandığı eşinden intikam için tüm eşyasını ikiye bölerek, kendisine ait kısımlarını eBay'de satışa çıkarması yer alıyor.

Mashable, Foxnews, Rus RT, İran Press TV gibi bir çok yayın kuruluşu, "haberi" "müthiş bir intikam hikayesi" olarak sundu.

ARABAYI DA ORTADAN KESİYOR
Öfkeli kocanın cep telefonundan mobilyaya, televizyondan arabasına her şeyi ortadan kestiği görüntüler, YouTube'de altı milyondan fazla kişi tarafından izlendi. "Für Laura" (Laura İçin) başlıklı video "12 'güzel' yıl için teşekkürler Laura" sözleriyle başlıyor.

Bu adamın daha sonra biskletinin yarısı ve iPhone'unun bir dilimi dahil 16 adet parçayı satışa çıkardığı bildirilmişti. Ancak daha sonra Alman Barolar Birliği’nin yayın organı Deutsche Anwaltauskunft, görüntülerin bir bilgilendirme kampanyasının parçası olduğunu "itiraf etti".

İnternet sitesinde, haberin düzmece olduğu belirtildi, bunun "sadece Almanya’ya sınırlı olmayan, çok az kişinin ayrılığa karşı evlilik sözleşmesi gibi önlemler aldığı gerçeğine esprili bir şekilde dikkat çekme" amacını taşıdığı vurgulandı.

Baro, amacının halkı bilgilendirmek olmasına karşın özür diledi. Ebay’de satışa çıkarılan parçaların geliri yardım derneklerine bağışlanacak.