BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,45
HABER /  GÜNCEL

Teslimden bir gün sonra ABD'den yeni F-35 hamlesi! Şantaj...

ABD Senatosu, senatoya sunulan bir harcama tasarısına Türkiye'nin F-35 almasını engelleyecek madde koydurdu. Madde kabul edilirse Türkiye S-400 alırsa, F-35 satışı engellenecek.

Abone ol

TÜRKİYE'nin alacağı F-35 savaş uçaklarının ilkinin tesliminden bir gün sonra ABD Senatosu'ndan teslimatı engellemek için yeni hamle geldi. Senato, senatoya sunulan bir harcama tasarısına Türkiye'nin F-35 almasını engelleyecek madde koydurdu. Madde kabul edilirse Türkiye S-400 alırsa, F-35 satışı engellenecek.

S-400 ALIMINDAN VAZGEÇİLMEZ İSE... NTV’nin haberine göre, ABD Senatosu'ndan F-35'lerle ilgili kritik bir karar daha geldi. Senato Alt Komisyonu yeni bir harcama yasa tasarısına Türkiye'nin F-35 uçaklarını almasını engelleyecek bir madde getirdi. Tasarıya, Türkiye’nin Rus S-400 füze sistemlerini almaktan vazgeçmemesi halinde Lockheed Martin yapımı F-35 savaş uçaklarının teslimatının engellenmesi maddesi eklendi.

RUSYA ASKERİ SIRLARI ELE GEÇİRECEK KORKUSU... Değişikliğin sponsoru olan Senato Tahsisat Komitesi üyesi Demokrat Partili Chris Van Hollen, ''F-35, en gelişmiş savaş uçağı, NATO'nun en gelişmiş savaş uçağı. Endişemiz Türkiye'nin F-35'i S-400'le birlikte kullanması halinde, Rusların F-35'e nasıl en iyi saldırı düzenleyebileceklerine dair bilgileri ele geçirmeleri'' diyerek ekledi: "Ruslar böylelikle F-35'in kabiliyetlerini çok daha kolaylıkla değerlendirebilir, zayıflıklarını saptayıp suistimal edebilir."

Daha önce Savunma Bakanlığı (Pentagon) bütçesine de benzer bir değişiklik eklenmişti.

YASALAŞMASI İÇİN NE LAZIM?.. Değişiklik önerisi, 2019 Mali Yılı Dış Operasyonlar ve Bağlantılı Programlar Yasası'na dahil edildi. Komisyonun kabul ettiği öneri yasalaşırsa, Türkiye'nin Ruslardan S-400 satın aldığı taktirde F-35'lerin satışı ve teslimatı engellenecek. Askeri harcama tasarısının yasalaşması için Senato ve Temsilciler Meclisi’nin genel kurullarında ayrı ayrı kabul edilmesi ve Başkan Donald Trump tarafından imzalanması gerekiyor.

Türkiye ilk F-35'i teslim aldı

Erdoğan canlı yayında soruları yanıtladı

Türk F-35’lerinin ilk uçuşu görüntülendi!Türk F-35’lerinin ilk uçuşu görüntülendi!Türk F-35’lerinin ilk uçuşu görüntülendi!Türk F-35’lerinin ilk uçuşu görüntülendi!HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN