BIST 9.997
DOLAR 32,40
EURO 34,76
ALTIN 2.434,67
HABER /  SPOR

Tesettürlü atlet neler dedi?

Pekin'de herkes onu izledi. Kıyafetiyle farklıydı çünkü. Bahreynli atlet, eleştirilerle ilgili neler dedi?

Abone ol

12 kadın sporcunun tesettürle katıldığı 2008 Pekin Olimpiyatları'nda Bahreynli koşucu Rukiye El-Ghasra, özel üretim formasıyla dikkat çekiyor. Sponsor firmanın İslami koşullara uygun olarak hazırladığı yarış giysisi, aerodinamik özellikler taşıyor ve sporcunun hızını kesmiyor.

Bahreynli atlet El-Ghasra, geçtiğimiz cumartesi günü 100 metre yarışında bronz madalya kazandıktan sonra 200 metrenin elemelerini de ilk sırada tamamlayarak, yeni tasarlanan aerodinamik yarış giysisinin meyvelerini toplamaya başladı.

ENGEL DEĞİL

Zaman'dan Osman Erol'un haberine göre Pekin'deki yarıştan sonra açıklama yapan Bahreynli atlet, "Tesettürlü koşmanın sporda başarıya engel olmayacağını gösterdim. Tesettürle koşmanın öncüsü olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Koşarken örtü benim için hiçbir zaman sorun oluşturmadı. Ben tesettürle büyüdüm. O benim için özgürleştirici bir şey. Bir engel değil." dedi.

Her yıl tesettürlü sporcu sayısının arttığını belirten Ghasra, olimpiyatlarda kendisiyle birlikte 6 Mısırlı, 3 İranlı, 1 Afgan ve 1 Yemenli olmak üzere 12 kadın sporcunun tesettürleriyle yarıştığını vurguladı.