BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.515,39
HABER /  GÜNCEL

Terörün dini yoktur

Hahambaşı İshak Haleva, din ve terörün birlikte anılmaması gerektiğini söyledi.

Abone ol

Türkiye Musevileri Hahambaşı İshak Haleva, din ve terörün aynı isim tanımlaması içinde bir araya getirilmesinin en büyük gaflet olduğunu belirterek, ''Terör terördür, terörün dini yoktur'' dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğünce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde düzenlenen ''2. İstanbul Demokrasi ve Küresel Güvenlik Konferansı'' kapsamında Conrad Otel'de düzenlenen ''Terörizmin dini nedenlere bağlanması sorunu'' konulu oturumu yöneten Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, konuşmasına besmeleyle başladı.

Dünya yaratıldığından bu yana birçok güzelliği izlemenin mutluluğu içinde olduklarını kaydeden Bardakoğlu, ancak aynı dünyada şiddet ve terörün de hemen bu güzelliklerin yanı başında görüldüğünü söyledi.

Türkiye Musevileri Hahambaşı İshak Haleva da konuşmasına, ''Eğer soru, 'dinler terörü onaylar mı?' şeklinde ortaya konursa, kuşkusuz buna verilecek tek cevap vardır; binlerce, milyonlarca kez hayır'' diyerek başladı.

''Dini terör, dini motifli terör'' gibi yeni tanımlar modasının ortaya çıktığına da işaret eden Haleva, ''Din ve terörü aynı isim tanımlaması içinde bir araya getirmek en büyük gafletimiz oldu. Terör terördür, terörün dini yoktur'' şeklinde konuştu.