BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Terörün dini olmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Terörün dini olmaz, şucusu bucusu olmaz. İslam ve terör, Müslüman ve terörist kavramlarının yanyana gelmesin...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Terörün dini olmaz, şucusu bucusu olmaz. İslam ve terör, Müslüman ve terörist kavramlarının yanyana gelmesini kabul etmeyiz. İslamofobiyi yaymaya çalışanlar en büyük ayrımcı, ırkçıdır” dedi.
Özel uçak "ANA" ile saat 17.30 sıralarında Denizli’ye gelen Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da Denizli’ye geldi. Erdoğan’ı Çardak Havaalanı’nda Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan karşıladı. Daha sonra Başbakan Erdoğan, tesislerin açılışını gerçekleştireceği Delikliçınar Meydanı’na geldi.

"MAKAMLAR KOLTUKLAR GELİP GEÇİCİ"
Açılış töreninde binlerce kişi ellerinde bayraklarla Başbakan Erdoğan’ı yalnız bırakmadı. Meydan ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, vatandaşlar saatler öncesinden alanı doldurdu. 34 tesisin açılışını gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, halka hitap etti. Denizli ile aralarında aşk ve sevgi olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bizim Türkiye’yle bir gönül bağımız var. Milletimizle aramızda kalpten kalbe giden, gönülden gönüle giden gizli bir yol var. Bizim 81 vilayette 76 milyonla Denizli’yle aramızda aşk var, sevda var, kader ortaklığı, gönül ortaklığı, yol arkadaşlığı var. Hepsinden öte aramızda kardeşlik var. Rabbim muhabbetimizi daim eylesin, kardeşliğimizi muhafaza eylesin. Allah bizlere size hizmet etme bahtiyarlığını nasip etti. Bu can bu tende olduğu müddetçe hizmet etmeye devam. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bugüne kadar da bunu yapıyoruz. Bizim derdimiz hiçbir zaman makam olmadı, mevki olmadı, bizim derdimiz rütbeler, koltuklar oldu. Makamlar, mevkiler, koltuklar, rütbeler bunların hepsi gelip geçici. Asıl olan hizmettir, eserdir, aşktır, sevdadır, muhabbettir. Şu Denizli var ya bir kez olsun Allah sizden razı olsun diyorsa bu bizim için en büyük payedir. Bundan daha büyük makam olabilir mi? Biz bu yola milletin gönlünde bir makam edinmek için çıktık. 11 yıl boyunca sizlere hizmet ürettik, inşallah sizin gönlünde makamların en büyüğünü kazandık. Bu hizmet yolunda ilerleyeceğiz. Bundan sonra da birlik, dirlik, kardeşlik, hep birlikte Türkiye diyeceğiz. Safları daha da sıklaştıracağız” dedi.

“İSLAM ADINA SAVUNMASIZ İNSANLARI ÖLDÜRME YETKİSİNİ ALLAH KİMSEYE VERMEMİŞTİR”
Her türlü terör olaylarına karşı olduklarını belirten Başbakan Erdoğan, her türlü haksızlığa karşı direneceklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, “76 milyon tek yürek halinde, bir diri, kardeş olarak geleceğe yürüyeceğiz. Yola çıktığımızda 14 Ağustos 2001’de tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet demiştik. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Abazısıyla, Boşnağıyla ayırım yok. Onun için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bize yeter. Bize bu yeter. Tek bayrak dedik. Şu bayrağın dışında bir bayrak arayanlar ihanet içindedir. Bu bayrakta şehidimizin kanı var. Bağımsızlığın simgesi hilal, şehidimizin remzi olan yıldız var. Bu bize yeter. Burada Denizli’de şu hususu belirtmek istiyorum. Biz terörden çok çekmiş, teröre ağır bedeller ödemiş bir ülkeyiz. 20 yıl bu büyük acıyı çok yaşadık. Terör kandan ve gözyaşından başka hiçbir şey vermedi. 30 yıl boyunca da tüm dünyaya terörün karanlık yüzünü anlattık, 11 yılda dünyadaki tüm muhataplarımıza terörü anlattık. Terörün acısını yaşayanlar bunu anlıyor. Ama bunu yaşamayanlar kayıtsız kalmaya devam ediyorlar. Mısır’da, Suriye’de olan olaylarda olduğu gibi. Geçen hafta Kenya’nın başkenti Nairobudi’de bir kanlı saldırı yapıldı 68 kişi öldü, 175 kişi yaralandı. Maalesef burada bir Türk kardeşimiz Elif Yavuz 8.5 aylık bebeği ile hayatını kaybetti. Rabbim Elif kardeşimizi rahmetiyle kuşatsın. Bu saldırıyı şiddetle kınadık. Pakistan’da Peşaver’de bir kiliseye yapılan saldırıda 75 masum hayatını kaybetti. 120 kişi yaralandı. Bunu da şiddetle kınadık, kınıyoruz. Irakta, Yemen’de, Lübnan’da, Suriye’de her türlü insanlık dışı katliamı Türkiye olarak şiddetle kınıyoruz. Terörün dini, şucusu, bucusu olmaz. Hele hele İslam ve terör, Müslüman ve terörist kavramlarının yan yana gelmesini asla kabul etmeyiz. İslam adına yapıyorlarmış. Hadi ordan, İslam adına savunmasız insanları öldürme yetkisini Allah kimseye vermemiştir. Bir insanı öldüren, tüm insanları öldürmüş gibidir. Bu bizim dinimizin tespitidir, emridir. Sen bunu nasıl yaparsın. Bunlar dünyada İslam ve terörü yan yana anmaya neden olmuştur. Bizim dinimiz İslam, sim kelimesinden türemiştir. Anlamı da barıştır. Bir barış dininin mensupları olarak biz nasıl terörle iç içe, yan yana olabiliriz. Bu kavramları yan yana getirip dünyada İslamafobi’yi yan yana getirmeye çalışanlar ırkçı ve ayrımcıdır. Terör örgütlerini iyi kötü diye ayıranlar, en az teröristler kadar suçlu ve canidir. Bir barış dininin mensupları olarak bunun tersini yapanlar veya iddia edenler en büyük yanılgının içindedir. Türkiye olarak bakışımız, tavrımız belli. Hiçbir terör örgütüne asla hoşgörümüz yoktur. Dünyanın neresinde ve kime karşı olursa olsun her türlü terör eylemini şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

"CHP HANGİ YÜZLE..."
CHP’ye yüklenen Başbakan Erdoğan, “Denizli büyükşehir olacak, Denizli daha büyük hizmetler görecek. En ücra köşedeki köy, köy değil mahalle oldu. Altyapısı üst yapısıyla artık planlar farklı olacak. Modern anlamda şehircilik var. Bu yasayı biz getirdik. Ana muhalefet buna karşı çıktı. Anayasa mahkemesine götürdüler. Pekiyi, bu büyükşehir yasasını Anayasa Mahkemesine götüren ana muhalefet partisi yarın Denizli’ye gelip ne diyecek. ‘Bu yasayla sizi daha iyi yönetiriz’ mi diyecek. Hangi yüzle bunu söyleyecek” diye konuştu.

“USTA SEN BİZİ YALNIZ BIRAKMA” SLOGANLARI
Denizli’ye yapılan yatırımları hatırlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “11 yılda Denizli gerçekten bambaşka bir çehreye büründü. Kabuklarını kırdı, vizyon şehri haline geldi. Denizli’de tarihi bir günü idrak ediyoruz. 270 milyon lira tutarındaki 49 ayrı açılışı gerçekleştiriyoruz. 17 milyon lira Tavas ilçesinde kamu yatırımlarının açılışları, Acıpayam da 21 milyon TL’lik toplu açılış, Çivril de 14 milyon TL yatırım maliyeti olan eserlerin açılışı yapılacak. Denizli’ye bu gelişimizde 876 milyon TL’lik 84 ayrı eserin açılışını gerçekleştiriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının hayırseverlerin hem merkez, hem de ilçelerde yaptırdığı 6 okul, pansiyonlar, 4 spor salonu, bir halk eğitim merkezi, emniyet genel müdürlüğü tarafından 83 araç, sağlık bakanlığı kültür ve turizm bakanlığı, çalışma ve sosyal bakanlığını, içişleri, enerji ve tabi, gıda tarım ve tamamladığı yatırımlar var. Çevre ve Şehircilik, Orman ve Su İşleri, Gençlik ve Spor bakanlığı tarafından, TOKİ tarafından tamamlanan eserler. İl özel idaresi, ilçe belediyeler, Denizli Belediyesi tarafından tamamlanan eserler. 84 eseri tek tek saymak bile saatler alır. 13 mayıs 2011 mitingimizde bir söz vermiştik. Denizliye verdiğimiz sözü tuttuk. Denizliyi Büyükşehir statüsüne kavuşturduk. Mart ayında Denizli artık büyükşehir belediye başkanını seçecek. Yani tüm ilçe mahallelere köylere mahalle statüsüne kavuşuyor. Hem büyükşehirden hem ilçe belediyelerinden çok daha kaliteli hizmet akacak. Denizli bir bütün ve koordineli ve hızlı şekilde büyümeye kalkınmaya devam edecek” dedi.

BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını ardından, eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit ve hayırseverlerle birlikte 34 tesisin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan açılışın ardından Denizli Belediyesini ziyaret etti.
(İHA)