BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,98
HABER /  GÜNCEL

Terör örgütü Silopi'yi bu hale getirdi!

Silopi'de açılan hendekler nedeniyle günlerdir devam eden operasyonlarda sona yaklaşılıyor. Örgüt, elinde tuttuğu bazı mahalleri terk ederken, geride ise yoksul bir halk bıraktı. İşte PKK'nın Silopi'ye verdiği büyük zarar!

Abone ol

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerinin vatandaşlara gıda yardımı sürüyor. Polis ve jandarma ekipleri, teröristlerden temizlenen Yeşiltepe Mahallesi'nin Sanat Sokağı ile Nuh Mahallesi'nin 58. sokağında ikamet eden ailelere yardım dağıttı.

Sipoli'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sürüyor. Polis ve jandarma ekipleri, zırhlı araçlarla teröristlerden temizlenen iki mahallede, gıda yardımında bulundu.

Silopi'de bir kız çocuğu, yardımlardan alabilmek için sokağa beyaz bayrakla çıktı. Bu arada dağıtılan yardım paketlerinde; makarna, pirinç, süt, bulgur, mercimek, salça, yağ, zeytin ve un ile çocuk maması, çocuk bezi ve diğer hijyen malzemeleri bulunuyo

1 MİLYON LİRA TUTARINDA YARDIM DAĞITILDI

Operasyonların başladığı ilk günden beri düzenli olarak yapılan yardımlarda öncelik, 155 polis imdat hattına ulaşarak talep edenlere veriliyor. Adres bilgileri alınan evlere zırhlı araçlarla giden güvenlik güçleri yardımları teslim ederken, günde 6 bin ekmeğin dağıtımını gerçekleştiriyor.

Sokağa çıkma uygulamasının başladığı günden bu yana dağıtılan gıda yardımının maliyetinin 1 milyon lirayı aştığı belirtildi.

EVLERİ KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Lokman Tayboğa da evinin kullanılamaz hale geldiğini, bu nedenle amacasına ait eve yerleşmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Bu arada, teröristlerin sokak ve evlere döşediği el yapımı patlayıcıların imhası sırasındaki şiddetli patlamalar nedeniyle vatandaşlar da çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalıyor.

İlçede terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sürüyor. PKK'dan tamamen temizlenen bazı evlerin bahçelerinde yapılan aramalarda patlamamış el bombaları bulundu.

Teröristlerin saldırıları nedeniyle ilçeden ayrılmak isteyen ilçe sakinleri ellerinde taşıdıkları beyaz bez parçası ile polis merkezlerine ulaşıyor. Buradan Silopi Spor Salonuna götürülen vatandaşlar, kayıtları alındıktan sonra araçla gitmek istedikleri yerlere ulaştırılıyor.

Güvenlik güçleri de kontrolünü sağladıkları mahallelerdeki barikatları "Kunduz" isimli paletli araçlarla temizliyor.