BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Terör örgütü PKK Iraktan çıkarılıyor

Irak Milli Güvenlik Bakanı Şirvan El Vaili, PKK militanlarının, Irak'tan çıkartılması sürecinin fiilen başlatıldığını söyledi.

Abone ol

Irak Milli Güvenlik Bakanı Şirvan El Vaili, PKK militanlarının Irak ve Bölgesel Kürt Yönetimi denetimindeki topraklardan çıkartılması sürecinin fiilen başlatıldığını söyledi.

"lrak hükümeti, PKK'yı kendi topraklarından çıkartması için acil ve pratik önlemler almıştır" diyen El Vaili, PKK'yı Irak ve Kuzey Irak'tan çıkartmaya kararlı olduklarını vurguladı.

Irak Milli Güvenlik Bakanı, PKK'nın bölgeden çıkartılması sürecinin Washington, Ankara ve Bağdat arasındaki istihbarat paylaşımı yoluyla gerçekleştiğini de kaydetti.

Bağdat, Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Irak ziyaretinin ardından Türkiye'ye "PKK'yı çıkartacağız" mesajını vermişti.

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani de PKK’nın silahları bırakması gerektiğini, aksi takdirde Irak’ı terketmesi gerektiğini söylemişlerdi.

MALİKİ: PKK TÜRKİYE İLE KRİZE NEDEN OLUYOR

Bu arada Irak Başbakanı Nuri El Maliki de, PKK'ya ülkesinde yer olmadığını belirterek, ''PKK terör örgütüdür ve Türkiye ile (Irak arasında) krize neden oluyor'' dedi.

Nuri el Maliki, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Bağdat ziyaretiyle ilgili olarak Irak Devlet Televizyonu'nda yayınlanan açıklamasında, terör örgütünün Irak topraklarında bulunmasıyla ilgili olarak, ''Bu sona ermelidir. Bunu gerçekleştirmeye kararlıyız. Terör örgütlerine (Irak'ta) yer yok'' diye konuştu.

İranlı ''Halkın Mücahitleri'' grubunu da uyaran Maliki, ''Bu terör örgütüyle ilgili de bilgimiz var. Sizin için de Irak'ta yer yok. Başka yer bulun'' dedi