BIST 10.523
DOLAR 32,28
EURO 35,06
ALTIN 2.473,60
HABER /  GÜNCEL

Sivasta bütün partiler sustu

Muhsin Yazıcıoğlu'nun memleketi Sivas'da bütün partiler aynı kararı aldı. Tüm partiler seçim programlarını durdurdu.

Abone ol

Sivas'ta 6 siyasi parti yaptıkları ortak açıklamada, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin düşmesi nedeniyle yaptıkları tüm seçim programlarını durdurduklarını bildirdi.
Sivas Belediyesi Kültür Merkezi'nde bir araya gelen CHP, DSP, DP, MHP, Saadet Partisi ve AK Parti'nin Sivas teşkilatı yöneticileri, ortak bir basın açıklaması yaptı. Partilerin il başkanlarının imzalarının bulunduğu basın açıklamasını okuyan CHP İl Başkanı Bülent Renda Deniz, şunları kaydetti:

''Şehrimizin yetiştirdiği değerli siyaset adamı Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı, Sivas milletvekilimiz ve hemşehrimiz Sayın Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberinde bulunan BBP İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, Belediye Meclis Üyesi Adayı Murat Çetinkaya ve İhlas Haber Ajansı Muhabiri İsmail Güneş'in içerisinde bulunduğu helikopter seçim çalışmaları seyahati esnasında elim bir kaza geçirmişlerdir. Bu kaza hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin biz siyasi parti mensuplarını ve Sivas halkını, büyük bir üzüntüye sevk etmiştir. Bu üzüntülü günümüzde aşağıda imzası bulunan siyasi partilerimizin il başkanları ve teşkilatları olarak yapmakta olduğumuz tüm seçim programlarımızı durdurmuş bulunmaktayız. Saygıdeğer hemşehrimiz ve Sivas milletvekilimiz Sayın Muhsin Yazıcıoğlu ve çok değerli arkadaşlarına bir an önce ulaşılmasını ve sağlık haberlerini almayı umut ediyoruz. Bu vesile ile başta Büyük Birlik Partisi camiasına, kazazedelerin ailelerine ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.''

Yapılan açıklamanın ardından parti temsilcileri BBP Sivas İl Teşkilatını ziyaret etti.

BBP Sivas Belediye Başkan Adayı Doğan Ürgüp ve parti yöneticileriyle bir süre görüşen parti temsilcileri, seçim çalışmalarını iptal ettiklerini söyledi. BBP yöneticileri ise gösterilen duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.